Az elmúlt időszakban a perifériák is hatalmas fejlődésen estek keresztül. Az egér kiválasztásánál sincs olyan egyszerű dolgunk.

2023.10.04. – Manapság már nincs nehéz dolga az embernek, ha a (számára) tökéletes egeret próbálja megkeresni. Vezetékes, vezeték nélkül, pehelykönnyű, nehéz. Szinte minden kategóriát lefednek a gyártók manapság. A kialakítások miatt sem kell igazán aggódni, hiszen a szimmetrikusok mellett ergonomikus példányokat is leemelhetünk a polcról. Régen aggódni kellett a szenzorok minősége miatt, 2023-ra viszont már a 10 ezres kategória is hibátlan érzékelőkkel ajándékozza meg a játékosokat, felhasználókat. Természetesen mindig lesznek olyanok, akik a lehető legjobbra vágynak és mindent meg is tesznek ennek érdekében.

A legjobb gamer egér

A legjobb gamer egér?

Külön igaz lehet ez a mai, menő YouTube-erekre is. Akiknek nem csak a kellő háttértudása, de gyakorlatilag végtelen anyagi forrásuk is van a projektek kivitelezésére. OptimumTech igazán igényes videókat készít, miközben a kompetitív szcénával is szoros kapcsolatot ápol. Azt vette a fejébe, hogy elkészíti a tökéletes egeret. Nem csak az egér specifikációira törekedett, hanem a kialakítás és a pehelykönnyű súly is fontos szerepet játszik a történetben. Pár napja pedig publikálta is az erről szóló videót.

Ezt tudja a „legjobb” gamer egér

A tartalomgyártó Zeromouse névre keresztelte el az újdonságot. Teljesen vezeték nélküli kialakítást kapott, a videó szerint pedig közel 200 fejlesztésen, prototípuson esett át, mire elnyerte végleges formáját. Egyből leszűrhető, hogy 3D nyomtatott a váz, így valóban tökéletes érzetet nyújthat a felhasználóknak, hiszen teljesen a kompetitív igényekre szabták a kialakítását.

Az egérből több darab is készült, már a júniusi prototípusokat is többen kipróbálhatták. No, de nézzük is az érdekesebb adatokat. A végleges változat súlya 25 gramm lett, melynél nem sok könnyebb egér van. A szenzor és a vezeték nélküli teljesítmény miatt sem kell aggódni, hiszen a Razer Viper V2 Pro belsejét ültették a 3D vázba, azaz a 4000 Hz vezeték nélküli polling rate sem megugorhatatlan a 30000 DPI-s rágcsáló számára. A piacon találkozhatunk már hasonlóval, Zaunkoenig M2K néven, ám a jelek alapján ez még annál is jobb lehet. Úgy tűnik, hogy hamarosan a tömeggyártás is beindulhat.

Légy óvatos, mert ilyen kamu SSD-ket terjesztenek az online boltokban

×