Nem sokkal azután, hogy megegyezés születik, a színészek sztrájkját követően többet kell majd fizetni a Netflix szolgáltatásért.

2023.10.04. – Nemrégiben egy jó hírt kapott a filmvilág, amikor kiderült: véget ért a hónapok óta tartó amerikai írósztrájk. A sztrájk nagyban akadályozta az népszerű filmek és sorozatok gyártását, ami miatt persze jó szomorúak lettünk. Ezzel persze elindulhatott az írás szép lassan, de a színészsztrájk még mindig tart, nem született megegyezés. Ha azonban véget ér, a Netflix komoly lépést fontolgat.

A hollywoodi színészek sztrájkja után a Netflix megemeli reklámmentes szolgáltatásának árát.

A The Wall Street Journal szerint a streaming-szolgáltató ismét világszerte áremelést tervez, tehát simán lehet, hogy nálunk is többet kell majd fizetni. A változás a lap szerint először az Egyesült Államokkal és Kanadában lesz tetten érhető.

Netflix drágulás

Sajnos egyelőre a legfontosabb kérdés nem derült ki, hogy mekkora lesz a drágulás mértéke, illetve hogy a különböző régiókban mikor vezetik be. A Netflix egyelőre ezekben a kérdésekben nem kívánt nyilatkozni. A Netflixnek persze a többi szolgáltatóhoz hasonlóan egyre nagyobbak a költségei, a bevételt pedig például azzal próbálták növelni, hogy megszűntették a jelszómegosztás lehetőségét. Ezzel azóta egyre több szolgáltató él.

A Netflix eddig azzal tűnt ki társai közül, hogy nyereséges streaming-üzletágat működtetett, az elmúlt évben egyedüli streaming-óriásként nem emelt árat. Ehelyett jött az említett jelszómegosztás visszaszorítása. A cég most azt tervezi, hogy az áremeléssel megvárja a hollywoodi írók és színészek kettős sztrájkjának végét. Az Amerikai Írószövetség a múlt héten jelentette be, hogy előzetes megállapodást kötött a stúdiókkal, a júliusban sztrájkoló Színészszövetség pedig a héten kezdte újra a tárgyalásokat a hollywoodi stúdiókkal.

Miért?

Az áremelések újabb hulláma talán érthető, mivel a vállalatok dollármilliárdokat veszítettek, miután a gyors növekedésre törekedve nagy összegeket költöttek a tartalomra. Közben a szolgáltatásaikért akciós árakat kértek.

A színészsztrájk végével azonban a megegyezéstől függően nőhetnek a Netflix kiadásai. Ha minden igaz, jelentősen nő a színészek juttatása, amit a Netflix valószínűleg a reklámmentes csomagok árának megemelésével próbál majd kompenzálni. Szóval ha úgy vesszük, az hogy az írók, színészek elérték céljaikat, az a költségek növekedésével jár a szolgáltatók, filmgyártók számára. Ennek egy részét pedig mi, előfizetők fizetjük ki.

Ezt láttad már?

Twitch szeptember: Berobbant a Kókuszcsoport, tovább csökkent a TheVR nézettsége

×