A Microsoft mindig igyekszik javítani a Windows telepítés felhasználói élményén, úgy tűnik, hogy ezúttal sincs ez másképp.

2023.10.03. – A régi, rutinos rókák jól tudják, hogy a Windows telepítése nem volt mindig ilyen gördülékeny. Korábban a lassú adathordozók is megnövelték az installálás idejét, de az sem volt kellemes, amikor drivereket kellett keresgélni az újabb, SATA merevlemezekhez. Az elmúlt évek során aztán minden probléma elhárult. A mai telepítők szinte minden szükséges drivert tartalmaznak, ahogy az USB telepítés is sokat javított az időkön. Sokan azonban még mindig unalmasnak találják a telepítéssel eltöltött, értékes perceket.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft az ilyen felhasználók panaszaira is odafigyelt az elmúlt időszakban. Már korábban is érkeztek hírek arról, hogy a telepítés, majd a beállítás idejére valamivel készül a cég, ám ezidáig kézzelfogható fejlesztés nem érkezett. A legfrissebb Windows telepítőben azonban felbukkant egy játék. A fejlesztők nemes egyszerűséggel Surf the Waves névvel illetik a fejlesztést. Nem kell AAA szintű grafikára és történetre gondolni, ám arra valóban megfelelő lehet, hogy egyetlen unalmas perccel se járjon a Windows 11 installálása.

A Surface Windows telepítői már meg is kapták

A játék nem először kerül a telepítőbe, 2022 novemberében is felbukkant, ám a Verge munkatársai több Surface gépen is kiszúrták az elmúlt napokban. Kérdéses, hogy Windows Update és Backup során előbukkan-e az opció a későbbiekben vagy csupán a tényleges telepítés során találkozhatnak vele a felhasználók. Külsős telepítőkben ezidáig nem került implementálásra, ám a soron következő 23H2 frissítés után ez is megváltozhat majd. Ha megtetszene a játék, akkor sem kell csüggedni, hiszen az Edge böngészőt megnyitva, a „edge://surf” paranccsal bármikor előhívhatjuk majd. Reméljük azért közben a tényleges fejlesztésekről sem feledkezik el a cég.

Tényleg egy szimulációban élünk? Ezért tűnik abszurdnak a világ

×