Az Apple telefonjainak megjelenését mindig extra médiafigyelem övezi. Nem kivétel ez alól az iPhone 15 széria sem, mely szeptember 22-én jelent meg.

2023.10.01. – Az Apple szeptember 12-én leplezte le az új iPhone szériát. 10 napra rá, szeptember 22-én pedig már a hazai felhasználók is hozzájuthattak a készülékek valamelyikéhez. A hatalmas keresletet szerény raktárkészlet fejelte meg, így sokan csak november környékén kapják meg a hőn áhított telefont. Az Apple nem változtatott a 14-es szériában megismert felhozatallal. Továbbra is a 15, 15 Plus, 15 Pro és 15 Pro Max készülékeket vásárolhatjuk meg az Apple oldalán és a partnereknél.

Ahogy az lenni szokott, az Apple megjelenését extra médiafigyelem kíséri. Éppen ezért szúrhatott szemet sokaknak, hogy talán az átlagosnál is több problémát jelentettek a felhasználók. Felbukkant néhány kép karcos telefonokról, ahogy bizony a melegedéssel kapcsolatos beszámolókból sem volt hiány. Több millió eladott készülékhez képek ezek aránya elenyésző, ám ilyenkor már csak a hype miatt is felkapja őket a sajtó. Ami azonban érdekes lehet, hogy a melegedést nem csak az Apple iPhone 15 tulajdonosok tapasztalták, sok esetben akár iPhone 12-n is izzott a telefon hívás közben vagy épp Instagram használatakor. Szerencsére nem kellett sokat várni a hivatalos válaszra sem.

Az Apple ezt válaszolta az aggódó iPhone tulajdonosoknak

A fenti Twitter üzenet azonban kapásból kicsit megtévesztő, hiszen az Apple nem (csak) az iPhone 15 készülékek melegedését erősítette meg. Egyrészt elmondták, hogy az első pár napban az új vagy újratelepített (akár régebbi!) telefonok valóban melegebbek lehetnek a háttérben futó folyamatoknak köszönhetően. Ez azonban mindig is így volt az első iPhone megjelenése óta. Azt is elismerték azonban, hogy az iOS 17-ben vannak olyan bugok, melyek miatt könnyebben melegedhetnek a telefonok. Szerencsére ezt egy jövőbeli szoftverfrissítéssel pillanatok alatt orvosolhatja a gyártó, így az iPhone 15 vagy régebbi Apple telefonok tulajdonosainak sem kell aggódnia. A frissítés időpontja azonban egyelőre teljesen ismeretlen.

Forrás: Reuters

Működő konzol, memóriajáték? – Ezek a legjobb gamer kulcstartók

×