Lopakodó mesterséges intelligencia: a ChatGPT nem csak helyet kér a meglévő készülékeden, hanem saját rendszert vezérelne, saját mobilon.

2023.10.01. – Nagyon úgy fest, hogy a ChatGPT-t kiadó és gondozó OpenAI saját mobiltelefont dob piacra. A Financial Times (FT) értesülése szerint a cég nem kevesebb, mint

1.000.000.000 dollárt, vagyis úgy 368 milliárd forintot kér a SoftBanktól a készülék megalkotására.

A tárgyalás a hírek szerint eléggé előrehaladott állapotban van, de nem csak a pénzintézettel. A vállalat azt szeretné, ha a jól megokosított AI lehetőségei mellett a külalakja miatt is vonzó termék születne. Ehhez az okoseszközök dizájnjainak szupersztárja is leszerződhet az OpenAI-val.

Forrás: MacRumors

A ChatGPT egy olyan készülék lelke lehet, aminek megjelenését és burkolatát az Apple korábbi formatervező mestere, Jony Ive (képünkön) saját cége készíti. A FT azt írja, „a mesterséges intelligencia iPhone-ját” akarják közösen létrehozni, ennek megfelelően az OpenAI-t vezető Sam Altman Ive vállalatát, a LoveFromot bízta meg a ChatGPT első fizikai termékének megalkotásával.

Mikor jelenthetik be a ChatGPT mobilt?

A megbeszélések állítólag „komolyra fordultak”, igaz, konkrét megállapodás egyelőre nem született, sőt, hónapokba telhet, mire lesz hivatalos bejelentés vagy szerződés. Úgy tudni egyébként, hogy Altman, Ive, valamint a SotfBankot alapító Masayoshi Son közös vállalatot hozna létre a tehetségre és technológiára építő, ChatGPT-vel turbózott készülék tömeggyártására.

A FT értesülését a Reuters próbálta megerősíttetni a felekkel, de e LoveFromot egyelőre nem érte el, míg a Sotfbanknál és az OpenAI-nál nem cáfolták, de nem is igazolták vissza a sztorit. Ettől függetlenül Altman és Ive tárgyalásait már mások is lehozták, míg Sonról éppen nemrég derült ki, milliárdokat fektetne mesterséges intelligenciába, és keresi is az együttműködést az OpenAI-val. Ezek a szálak a jelek szerint egy új okostelefonmárkában futnak össze.

Azzal csináljuk majd ezeket?

A mesterséges intelligencia szerint ilyenek lesznek az utolsó szelfijeink

×