Megvan, hogy az emberek miért vásárolják meg mindig az újabb és újabb (és drágább és drágább) almás készülékeket. Elsősorban nem divatból.

2022. 11. 21. – A Consumer Intelligence Research Partners az Apple-termékek talán legmegbízhatóbb kutatója, hiszen kb. tíz éve követi a gyártó termékeit a piacon. Mivel a iPhone-ok az USÁ-ban a legsikeresebbek, arra is ott keresték a választ, hogy az emberek

miért hajlandóak egyre több pénzt áldozni a készülékekre, sőt, az újabb szériákon belül is a legdrágábbakra.

Forrás: Popular Mechanics / Trevor Raab

A mérésre a tavalyi 14 Pro hallatlanul sikeres eladásai késztették a céget, hiszen a kiadott típusok (iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max) iránti kereslet messze nem egységes – vette észre a HVG.

Amíg az iPhone 14 és a 14 Plus kevésbé kelendő, a jelentősen drágább Pro és Pro Max fogy mint magyar liszt COVID idején.

Az utóbbi készülékek nyitó ára itthon 569 ezer, illetve 629 ezer forint, ám ezekből sem az alap változatok a legkedveltebbek Amerikában, hanem a bővített tárhellyel rendelkező modellek. Az iPhone Pro 1TB ára már 869 ezer, míg a Pro Max 1TB 929 ezer forintról indul.

Forrás: Yogesh Brar

A tengerentúlon persze minden szempontból jobb anyagi feltételekkel veszik az emberek, de az ottani ár sem számít jutányosnak, szóval érdemes volt megnézni a siker mögött húzódó okokat. Kiderült, hogy

a vevőket egyre jobban érdekli a telefonok mögé rakott tárhely,

és ha az jelentősen nagyobb a megszokott 128-256 gigánál, hajlandóak mélyebben is zsebbe nyúlni érte. Le merjük fogadni, hogy az Apple székházában már pezsgőt is bontottak rá, hogy az újabb és újabb iPhone-okon szinte semmi innoválni valójuk nem lesz azon kívül, hogy nagyobb adattár-opciókat kínáljanak hozzá.

Bár a gyártás miatt még így is főhet a fejük:

Megéri? – Ennyi bónuszt ígértek annak, aki hajlandó iPhone-t gyártani

×