Ha látsz valakit, aki Ray-Ban szemcsit visel és magában beszél, valószínűleg csak az Instagramon streamel. Nagyon menő szemüveget mutattak be.

2023.09.29. – Manapság nem egyszerű menőnek lenni. Nem csak a divat számít, hanem az is, hogy mennyire vagy naprakész, friss, és mennyire tudsz élni a legjobb technikai lehetőségekkel. A Meta nyilvánvalóan most nem csak azt szeretné, hogy stílusosak legyünk, hanem egyben IRL streamerek is. Így partnerségbe léptek a Ray-Ban márkával, hogy egy okosszemüveget dobjanak elénk.

Amire gondolom sokan le is fognak csapni, mint éhes birkák a legelőre. Nemrég a Meta Connect Keynote eseményen mutatták be a Ray-Ban Meta Smart Glasses elnevezésű kütyüt, aminek viselője élőben streamelheti, ami vele történik.

Belső nézetes stream egy Ray-Ban szemüveggel.

Ray-Ban Meta Smart Glasses

A készülék egy komoly frissítés a Ray-Ban Stories okosszemüveghez képest, ami a gyenge akkumulátor-üzemidő és a rossz minőség miatt sosem lett igazán menő. Az új funkció most az, hogy ezzel közvetlenül az Instagramra vagy a Facebook-ra lehet streamelni, anélkül hogy telefont kéne tartani. Amikor a live stream alatt komment érkezik, a szemüveg felolvassa azokat.

Egy rövid bemutatóban Charles LeClerc, a Ferrari F1-es pilótája streamelt egy kicsit, így jobban láthatjuk, miről is van szó.

A Ray-Ban szemüveget egyébként egy Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1 chip hajtja. Ultra széles, 12 megapixeles kamerával rendelkezik, és akár 60 másodperces 1080p-s videókat is képes felvenni. A Meta AI-t is beépítették, így hangutasítások is adhatók. Például megkérhetjük a szemüveget, hogy készítsen egy képet és küldje el egy barátunknak. Sőt, Bluetooth-fejhallgatóként is használható.

Az egyetlen hátránya, hogy felvétel vagy livestreaming közben a szemüveg fehér fénye kissé halványnak tűnik. Ennek élénkvörösnek és feltűnőnek kellene lennie, hogy a körülötted lévők tudják, hogy élőben vagy és felvételt készítesz. Valószínűleg ez még komoly aggályokat fog felvetni azoknál, akik nem igazán szeretnék, hogy benne legyenek egy élő streamben.

A Ray-Ban Meta Smart Glasses ára viszont természetesen nem kevés. Elvileg október 23-án kezdik el kiszállítani a megrendelőknek, ára pedig 300 dollár, ami nagyjából 110 ezer forint. Megéri, nem? Előrendelni ezen a linken tudod.

Ezt láttad már?

Ugrottak a régi Windows kulcsok – ezekkel már nem tudsz aktiválni

×