A Microsoft azt mondta elég. Kukába dobta a régi termékkulcsokat, hogy azokkal már ne lehessen a Windows 10 és 11 aktiválását végrehajtani.

2023.09.29. – Semmi új – mondhatnád, hiszen a Microsoft már évekkel korábban leszámolt a lehetőséggel, hogy például Windows 10-re lehessen frissíteni az operációs rendszert a Windows 7-8-ról. Legalábbis hivatalosan, mert a meghozott szabály ez volt, ennek ellenére a korai termékkulcsok csak nem törtek bele sem a 10-es, sem a 11-es verzióra frissítés során. Mostantól viszont bele fognak.

Forrás: Drazen Zigic – Freepik

A Microsoft nemrég kiadott egy rövid jelentést arról, hogy hogyan oldotta meg a Windows 7-8 termékkulcsokkal kapcsolatos problémát (neki legalábbis az volt). A felhasználókkal a Device Partner Center blogjában közölték:

„a Microsoft ingyenes frissítési lehetősége a 10/11-re 2016. július 29-én lejárt. A 7 / 8 ingyenes frissítés megszerzéséhez vezető telepítési útvonal ugyancsak megszűnt.

A Windows 11-re történő frissítés a 10-ről továbbra is ingyenes”. Vagy, tesszük hozzá, aktiválás nélkül is használható, ha nem hiányzik a személyre szabási lehetőség és hidegen hagy a képernyőre biggyesztett vízjel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Microsoft a régebbi rendszerek számára már nem csak papíron, hanem technikai értelemben is megszűntette a lehetőséget, hogy a felhasználók újabb verziószámra frissítsenek, díjmentesen. Aki viszont még időben továbblépett a 10-esre, annak a 11-es is elérhető marad (még) a szokott módon.

Fontos ugyanakkor, hogy „a 11-re történő frissítéshez az eszközöknek meg kell felelniük a 11 minimális rendszerkövetelményeinek. A 10 egyes funkciói nem érhetők el a 11-ben. A 11 egyes funkcióinak és alkalmazásainak megismeréséhez szükséges rendszerkövetelmények meghaladják a 11 minimális rendszerkövetelményeit” – áll a blogban írt figyelmeztetésben.

Vannak azonban vonzó Windows update-ek is:

A Windows legütősebb frissítése érkezik a napokban – Ezek az újdonságok

×