A Google is nagy hangsúlyt fektet a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekre. Ezúttal a YouTube újdonságait mutatták be.

2023.09.28. – Azt hihetnénk, hogy a YouTube manapság már nem képes megújulni, ám ennél nem is tévedhetnénk nagyobbat. A Google nemrégiben prezentálta, hogy milyen megoldásokkal találkozhatnak hamarosan az oldal felhasználói. Aki a mesterséges intelligencia nagyobb hangsúlyosságára tippelt, az bizony nem sokat tévedett. Az összes nagy cég lefejlesztette már a saját megoldásait, a Google Bard néven illeti a saját chatbotját, de másra is hasznosítják a fejlesztéseket. Erre lehet kiváló példa a napokban felvázolt három új YouTube fejlesztés, melyek akár az egyszerű felhasználók, akár pedig a tartalomgyártók életét is megkönnyíthetik.

Nézzük is, hogy milyen újdonságokkal bővül a YouTube!

Három hasznos újítás érkezhet a YouTube felületére

Dream Screen

Dream Screen - YouTube - A legenerálandó kifejezés

Dream Screen – YouTube – A legenerálandó kifejezés

Az egyik ilyen funkció a Dream Screen nevet viseli magát. Ez a rövidebb tartalmak elkészítésénél lehet igazán hasznos társ. A használatához elegendő néhány parancsot, kifejezést felvinni a beviteli mezőbe, a mesterséges intelligencia pedig pillanatok alatt legenerálja a kért videót vagy épp képet. Ezt aztán szépen integrálhatjuk is a saját anyagainkba. Sőt, a már elkészült anyagokat is átszabhatjuk ennek segítségével. Eltüntethetjük, megváltoztathatjuk a videók hátterét, bármilyen környezetet teremthetünk az AI segítségével. Néhány felhasználó már tesztelheti is az újdonságot, heteken, hónapokon belül pedig mindenki hozzáférhet.

Dream Screen - YouTube - A már legenerált képanyag

Dream Screen – YouTube – A már legenerált képanyag

YouTube Create

YouTube Create

Create

A másik újdonság a Create nevet viseli majd magán. Ez egy friss mobilapplikáció, mely a tartalomgyártók munkáját könnyítené meg. Nem titok, hogy manapság sokan már a videókat is telefonon szerkesztik, vágják meg, a Google pedig ehhez nyújtana segítő kezet. Vágás, feliratozás és narrálás is a repertoár része, hihetetlen, hogy manapság mi mindent tud a zsebünkben pihenő telefon.

Nem csak a fenti két alkalmazásban vetné be az AI-t a YouTube. A videók statisztikáit is elemzi majd a mesterséges intelligencia, sokkal személyre szabottabb információkat olvashatnak le a tartalomgyártók. Ennek részletes működését később fejtik majd ki, ám a teszterek 70%-a elégedett volt ezzel az újítással is. Ezen kívül az Aloud funkció is hatalmasat szólhat, az AI leszinkronizálja ( NEM feliratozza! ) az egyes videókat, így sokkal szélesebb tömeghez is elérhetnek majd a tartalmaink.

Forrás: HVG

Jobbak a technológiában a férfiak, mint a nők? A tech cégek adatai alapján igen

×