A ChatGPT igazán sokrétű chatbot, ám volt egy nagy hiányossága. Az OpenAI bejelentette, hogy ez is elhárult, immáron semmi sem állítja meg az AI-t.

2023.09.28. – A 2023-as év egyértelműen a mesterséges intelligenciáról szólt és továbbra sincs megállás. A ChatGPT az iparág húzóneve manapság, de szinte minden nagyobb cég próbálkozik valamivel. Folyamatosan fejlődik a Google megoldása, a Bard, de a pletykák szerint a Samsung és az Apple sem ül ölbe tett kézzel. Ahogy bizony a programozóknak sem kell a szomszédba menni egy-egy elborult ötletért. Júniusban például valóságos versenyfutás indult be a fejlesztők között, hogy ki tudja régebbi gépre varázsolni a ChatGPT-t. A legütősebb alkotás egy Windows 3.1-es kliens volt, mely 30 éves rendszeren is vígan elfuthatott.

ChatGPT

ChatGPT

Az OpenAI azonban szerdán egy váratlan és jelentős előrelépést jelentett be. A cég felel a ChatGPT-ért és a mögötte álló infrastruktúráért. A Microsoft a tavalyi év végén dollármilliárdokat fektetett a vállalatba, nem véletlen, hogy a pár napja elstartolt Copilot AI asszisztens is már a Windows szerves részét képezi. Volt azonban egy hatalmas probléma a a ChatGPT-vel, melynek köszönhetően nem tudott teljesen kiteljesedni a mesterséges intelligencia.

Mostantól már az Internetet is eléri a ChatGPT

Korábban a ChatGPT nem rendelkezett 2021 szeptemberét követő információkkal. Nem véletlen, hiszen az adatbázis, amelyből tanították csak eddig az időpontig tartalmazott adatokat. Így is jelentős tudásra tett szert az AI, ám voltak elmaradásai bőven a konkurenciához képest. Ez azonban szerdától megváltozott.

Az OpenAI bejelentése szerint szerda estétől a ChatGPT képes hozzáférni az internethez, melynek köszönhetően tetszőleges oldalakat és információkat is letölthet. A nyár óta a chatbot tiszteletben tartja a robots.txt tartalmát, így előfordulhat, hogy nem minden weboldal információit találjuk majd meg az adatbázisban. Ez azonban továbbra is hatalmas előrelépés, melyet először a Plus és Enterprise rajongók élvezhetnek, de később az ingyenes változatba is megérkezik majd.

Forrás: PCFórum

Ennyi volt a régi YouTube, új korszak köszönt be az oldalra

×