Az Apple telefonjainak megjelenését mindig extra hype övezi. Ez azonban nem feltétlenül mindig jó, hamar meg is szenvedte az iPhone 15 széria.

2023.09.25. – Az Apple szeptember 12-én mutatta be az új iPhone szériát. A szivárgásoknak köszönhetően nem sok meglepetés maradt a startra. Az összes új modell megkapta a régóta kért USB-C csatlakozót, ahogy a Dynamic Island is leköltözött a sima készülékekbe. A Pro szériát azonban több szempontból is megkülönbözteti az Apple. Egyrészt a ProMotion, azaz az 1 és 120 Hz között váltakozó kijelző továbbra is a drágább modellek kiváltsága lesz, másrészt a nyers erőért felelős A17 Pro chipet is csak a Pro és a Pro Max kapta meg.

Múlt hét pénteken pedig már az első szerencsés vásárlók hozzá is juthattak a készülékekhez. Ahogy az lenni szokott, a kereslet ezúttal is brutális, a hazai boltokat is teljesen kifosztották az iPhone rajongók. Mostanra a Pro és Pro Max széria el is fogyott teljesen, de a sima 15 és 15 Plus modellekből sem sok van. Ahogy az lenni szokott a hazai és külföldi teszterek is egyből górcső alá vették az újdonságot. Néhányan a klasszikus vonalat követik, ám a méltán híres JerryRigEverything csatornája sosem erről volt ismert.

Alaposan megizzasztotta az új iPhone 15 Pro szériát

A készüléket egyáltalán nem kímélte a tartalomgyártó. Első körben a karcolási teszteké volt a főszerep, a készülékház mellett a kijelző és a hátlap is kapott rendesen. Ezeket kifejezetten jól bírta az iPhone 15 Pro Max, bár a titán felületről szépen sikerült lekaparni a festéket. Ez lehet a telefonok egyik gyengepontja, bár az iPhone 13 Pro szériánál az acél sem bírta sokkal jobban. Az öngyújtóval kivitelezett megégetést is kifejezetten jól viselte a telefon, a kijelző egy árnyalatnyit sem színeződött el.

Itt azonban még nem ért véget a móka. Az iPhone 15 Pro Max a szokásos hajlításteszten pillanatok alatt elvérzett, nem is tudni, hogy mikor volt erre példa. A dolgot árnyalja, hogy más, hasonló tesztekben nem tört ilyen könnyen a Pro Max sem, így könnyen előfordulhat, hogy hibás darab került a YouTube sztár kezei közé. A videó végén feltűnik a sima 15 Pro is, szerencsére azzal nem voltak hasonló problémák. Az elkövetkezendő hónapok majd úgyis választ adnak arra, hogy mennyire komoly a jelenség. 

Tényleg lassabban fut a Windows az új processzorokon? – Végre kiderült

×