Az iPhone-ok hamisítására már külön iparág épült az elmúlt években. Az Apple újabb védelmi lépcsőt vezetett be, hogy óvja az ártatlan vásárlókat.

2023.09.24. – Az Apple telefonjai elképesztő népszerűségnek örvendenek a világ minden táján. Sok régióban a mai napig státuszszimbólumnak számít, holott az androidos flagshipek sem kerülnek kevesebbe. Különösen aktuális lehet ez most, amikor a 15-ös széria megérkezett a boltok polcaira. Szeptember 22-én startolt el hivatalosan a friss generáció, pillanatok alatt el is kapkodták az újdonságokat. Ha valaki most rendeli elő, könnyen lehet, hogy csak október végén juthat hozzá az új telefonjához.

Ahogy az elmúlt években, úgy nagy eséllyel most is rengeteg hamis példány bukkanhat majd fel a piacon. Nem titok, hogy egyre jobb munkát végeznek a scammerek, teljesen iOS-re hasonlító Android is futhat a készülékeken. A rutinos rókákat nem lehet átverni, ám így is sokan elhihetik, hogy Apple készülékhez jutnak hozzá töredék áron. Sajnos ennek mindig meg is volt és mindig meg is lesz a megfelelő piaca. Jól tudja ezt az Apple is, úgy tűnik, hogy tettek is valamit az ilyen esetek visszaszorításának védelmére.

Így védi mostantól az iPhone-okat az Apple

A telefonok dobozán eddig is több jel utalhatott arra, hogy eredeti vagy hamis készülék lapul-e bennük. A serial/imei szám ellenőrzése buktatta meg legtöbb esetben a készülékeket, már a kibontás előtt. Az Apple azonban egy újabb védelmi lépcsőt is bevezetett. Ahogy a fenti videóban is látni lehet, UV fénynél egy eredetiséget igazoló „matrica” is felbukkan a dobozon. A cég hivatalosan nem jelentette ezt be, nagy eséllyel titokban is akarták tartani, ám az éles szemű felhasználók hamar kiszúrták. Remélhetőleg ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy egyre kevesebb hamis iPhone kerülhessen az ártatlan, de átvert felhasználókhoz. Az más kérdés, hogy értelemszerűen ezt is megpróbálják majd lemásolni a kamu iPhone-ok gyártói.

Forrás: TechSpot

Borító: YT

Tényleg konzolszerű élmény? – Így fut a Resident Evil az iPhone 15 Prón

×