Az Apple szeptember 12-én világosan kijelentette, hogy az AAA játékok iPhone-okra is megérkeznek. Íme egy kis betekintés.

2023.09.24. – Az Apple szeptember 12-én mutatta be az új iPhone készülékeket. A 15 és 15 Plus hozta a kötelezőt, az előző évi 14 Pro széria processzorával kiegészítve. Megérkezett az alap változatokba is a Dynamic Island, de az USB-C sem álom már többé az almás felhasználóknak. Az igazi fejlesztéseket azonban egyértelműen a 15 Pro és Pro Max kapta. 8GB RAM, még erősebb processzor, ray-tracing támogatás. Csak, hogy néhányat említsünk az A17 Pro előnyei közül.

A cég ki is hangsúlyozta, hogy bizony konzol-szintű játszadozásra számíthatnak a vásárlók. Nem üres ígéret ez, hiszen olyan címek érkezését jelentették be, mint a Resident Evil széria, a Death Stranding vagy épp az érkező Assassin’s Creed játék. Néhány külföldi weboldal azt hitte, hogy Cloud Gaming szolgáltatásról van szó, de az Apple hamar kijavította őket, hogy itt bizony natív futtatás lesz terítéken. Szeptember 22-én megérkeztek a boltok polcaira az iPhone 15 modellek, így néhányan már rá is vetették magukat az újdonságokra.

Így fut a Resident Evil Village az iPhone 15 Prón

A Resident Evil Village egyik fejlesztői verziójához többen is hozzáfértek az elmúlt időszakban. Ennél jobb tesztalany nem is kell ahhoz, hogy kiderítsék mit tud az A17 Pro. Így tett Vincent Zhong, a fenti videó megalkotója is, aki a kötelező tesztek mellett némi játszadozással is megizzasztotta a masinát.  Nem is akármilyen körülmények mellett. Nem csak egy DualSense 5 kontrollert csatlakoztatott rá a telefonra, de az USB-C-nek hála egy külső kijelző is segítette a tesztelést. Ezt a fenti videó 15. percében demonstrálta is.

A Resident Evil Village fejlesztői változatát 720p felbontáson, 30 FPS korlátozással és bekapcsolt HDR mellett indította el. A játék különösebb megakadás, gond nélkül futott a külső monitoron, már-már tényleg konzolszerű élményt nyújtva. Természetesen egy Xbox vagy PlayStation szinthez nem érhet fel az A17 Pro ereje, de egy kontrollerrel megfűszerezve igazán kellemes játékélményre számíthatnak a játékosok. Külső kijelzőre sem feltétlenül kell kötni, a 120 Hz-es OLED megjelenítőnek és a MetalFX felskálázásnak köszönhetően a 720p tartalmak is remekül nézhetnek ki.

Máris mérgesek az első iPhone 15 tulajok, az indok váratlan!

×