A horror franchise videojáték formában talán még egyedibb Sikoly-élményt ígér, mint a filmek. Vajon a nyomozás, vagy a menekülés lesz hangsúlyos?

2023.09.25. – Két út áll a készítők előtt, ha igazán jól akarják videojátékként adaptálni a Sikoly horrorokat. Vagy egy nyomozás vezetői leszünk, akik próbálják beérni a mindig egy lépéssel előttük járó gyilkos(oka)t, vagy az üldözött tinik, akiknek életben kell maradni, és ehhez saját kézbe veszik a dolgokat. Hogy melyik lesz, azzal a válasszal egyelőre adósak a bennfentesek, de kiszivárgott, hogy

az Until Dawn fejlesztői már dolgoznak a Sikoly játékon.

A Scream-franchise-on alapuló játék híre és az, hogy épp’ a horrorspecialista Supermassive Games dolgozhat rajta, boldogsággal tölti el a rajongókat, viszont muszáj leszögezni: egyelőre nem megerősített hírről van szó.

Forrás: Spyglass Entertainment

Az értesülés a Redditen, majd az X-en tűnt fel, az eddig megbízható szivárogtatónak bizonyult The Tipster oldalán. Utóbbi közölte: az új hírek lényegében igazolják, amit még májusban tett közzé. A Reddit posztban Rob Kansel azt írja, olyan források erősítették meg a játék munkálatait, akik korábban a Sikoly-filmek kapcsán is hiteles informátorok voltak.

A Supermassive Games, mint fejlesztő megjelenése a projekt mögött, szintén The Tipstertől származik. Ennek a hírnek azért örültek a kommentelők, mert az Until Dawn után van rá esély, hogy valami igazán egyedi születik a stúdió kezei között. Ami azt illeti, ez rá is férne a Sikoly sorozatra, mert a filmek között – valljuk be – elég kevés a tényleg értékelhető, komolyan vehető darab.

Így sikerült például a legutóbbi:

Sikoly VI KRITIKA – Így lett a Sikolyból egy véresen középszer Halálos Iramban

×