Egy friss jelentés szerint egész Japánban egy videojáték-cég lett az első, mely leginkább megtartja alkalmazottait. Itt szeret mindenki dolgozni.

2023.09.25. – Ha valaha is hallottál arról, hogy milyen Japánban munkavállalónak lenni, akkor valószínűleg nem kaptál jó híreket. A szigetországban nem csak nagyon sokat kell dolgozni, de a hierarchikus berendezés miatt nincs is könnyű dolga senkinek. Egy friss jelentés szerint azonban létezik az országban egy vállalat, ami a leginkább képes megtartani a dolgozóit. Ez pedig egy videojáték-fejlesztő és kiadó cég.

A Nintendónál szeretnek az emberek a leginkább dolgozni.

Azt mindenki tudja, hogy a Nintendo a világ egyik legsikeresebb gaming vállalata. Mind a hordozható játékkonzol, a Switch, mind a játékok szárnyalnak. A sikerből származó bevételt új termékekre, például a Switch 2 fejlesztésére és új játékokra fordítják. Egy friss jelentésből kiderült, hogy ezt a pénzt nem kizárólag új termékekre költik. A Nintendo rendelkezik az egyik legmagasabb dolgozói megtartási aránnyal egész Japánban.

Itt szeretnek dolgozni?

Egy japán lap nemrég arról számolt be, hogy a Nintendo dolgozói megtartási aránya 98,8%, ami jelentősen magasabb, mint az országos 70%-os átlag. Kiderült, hogy Japánban az új munkahelyre belépők 30%-a az első három éven belül kilép a vállalattól. A Nintendónál viszont száz alkalmazott közül csupán egy dönt úgy, hogy máshol próbál szerencsét. Jogos lehet tehát a kérdés, hogy mit tud a Nintendo, amit a többi vállalat kevésbé?

Miközben a Nintendo arról ismert, hogy kiváló videojátékokat készít, nagy büszkeség mindenki számára, ha ott dolgozhat. Így már alapból nagyobb a valószínűsége, hogy nem mondanak fel. Van azonban egy másik, fontosabb tényező. A Nintendo ugyanis különösen figyel arra, hogy az alkalmazottak szeressenek dolgozni. Többek között fizetett szabadságot, gyermeknevelési támogatást és egészségbiztosítást is kapnak.

Így mindenki úgy érzi, hogy értékelik és megbecsülik őket. Arról nem is beszélve, hogy az említett hierarchikus rendszer kevésbé szigorú, mindenkinek lehetnek ötletei. Így az alkalmazottak úgy érzik, hogy van beleszólásuk a cég jövőjébe. Ki ne akarna ilyen helyen dolgozni?

A Nintendo magas dolgozói megtartási aránya a vállalat számára nagy előnyt jelenthet. Segíti, hogy a legjobb tehetségek dolgozzanak náluk és meg is tartják őket. Tök jó lenne, ha világ összes vállalata hasonló módon működne.

Ezt láttad?

VÉGE! Készülhetnek tovább a színész- és írósztrájk miatt leállt filmek és sorozatok

×