Ha megjöttél belőle, hogy gamer szülinapra kedvenc játékot ábrázoló ostyát rendelsz a tortára, lépj szintet csokoládéból készült gaming eszközökkel!

2023.09.25. – Ennyire édes még sosem volt, egyetlen gaming kiegészítő sem. Az új, őrült trend miatt akár tízezreket is elkérnek egy-egy csokoládéból formázott, életnagyságú kontrollerért, vagy Nintendo Switch alakú virtuális csokisdobozért. Persze nem csak kész termékek várják az édesszájú gamereket: a kreatív hobbicukrászok ugyanúgy beszállhatnak a buliba, joystickos tésztaformával vagy gaming témájú kiöntőkkel.

A gaming csokik piaca jelenleg a prémium kategória határait karcolgatja, annyiba kerülnek a különböző kreatív kiszerelések.

A látványos csomagolásokkal kihangsúlyozott csokoládék és cukrok, bizarr formájú nyalókák vagy elegánsan tálalt csokiszeletek még a legegyszerűbb esetekben is többezer forintot kóstálnak. Akad azonban olyan, cukorkával töltött látványbomba is, amiért tízezreket pittyentenek le a rendelésnél. Az összeállítás az Etsy webáruházának kínálata alapján készült, de ha látsz még hasonlókat világhálószerte, ne tartsd magadban és oszd meg kommentben a hír bejegyzése alatt, a Leet.hu Facebook-oldalán!

Aranyszínű csokikontroller, fakalapáccsal

A kontrollert idéző desszert bevonatáról nem emeli ki a leírás, hogy ehető arany lenne, pedig az ára láttán simán feltételeztük volna. Nos, így már inkább az a döbbenetes, hogy egy alapvetően pofonegyszerű, sokszor látott ötleten mégis mi kerül ennyibe – mert a jelek szerint nem az alapanyag. De még csak nem is a mellékelt fakalapács. Hanem az, hogy kézimunka. A becsületes nevén „Golden Milk Chocolate Video Game Controller Sweet Smash” tejcsokoládéból formázott ajándéktárgy, cukorkával töltve. Ezért kell mellé a fakalapács is, amivel szétzúzod, hogy hozzáférj a belsejében bújó drazséhoz. Kérdés, hányan vernék szét, miután közel 25.000 forintot fizettek érte (plusz 11 ezer a shipping, például hazánkba, hiszen az USÁ-ból érkezik). Amúgy kb. háromszor annyiért adják, mint egy igazi, működő Xbox 360 kontrollert.

PS4 / Xbox / Nintendo stílusú csokikontroller

Mivel a fenti variáció nem túl pénztárcabarát, álljon itt egy megfizethetőbb példa a felzabálható csokikontrollerre. Érdekes, hogy ez szintén kézzel formázott termék (szimpatikus, hogy csak igény szerinti mennyiségben gyártják), mégis tizedannyiba kerül, mint az aranyszínű társa. A gombok és joyok a lehetőségekhez mérten teljesen élethűek, és még a színekre is viszonylag gondosan ügyeltek. Azzal, hogy maga a test és a markolat nem fekete, hanem maradt csokoládé színű, nyilván sokat spóroltak – ezért lehet darabja „csak” 2510 forint. Mivel európai gyártmány és az Egyesült Királyságból érkezik, a szállítás se túl drága – igaz, még mindig többe kerül (3300 forint), mint maga a termék.

Mochaccino D20 gaming LOLLIPOP

Ezt a csokiízű nyalókát a szerepjátékos társasok sokoldalú dobókockái ihlették, és be kell vallanunk, annyira látványos, hogy vinnénk, mint a cukrot. Plusz érv mellette, hogy a manufaktúra, ami készíti, minden vásárlás után adakozik a MagiKids Organizationnek. Ez a nemzetközi szervezet tanárokat lát el olyan oktatójátékokkal, amelyekkel a gyerekek matematikai készségeit és logikai gondolkodását lehet fejleszteni. Szóval szép cél, egy igazán menő termékkel, amit még trendibbé tesz, hogy glutén- és zsírmentes alapanyagokból készül. Nyalókáért mondjuk húzós ennyit adni, hiszen darabja több mint 1200 forint, és az USÁ-ból jön, majd 6000 forintos szállítási díj ellenében. Drága buli, ha rászánod magad, érdemes egyszerre minél többet rendelni belőle, hogy megérje a shipping.

Gaming tésztaforma és kiöntő

Ahogy ígértük, az összeállításban nem csak készen és jó drágán megrendelhető édességek lesznek, hanem egy virtuális csokisdoboz (tényleg – lsd. lejjebb) és hobbicukrászok-kiegészítők is. Utóbbiak egyik legmókásabb ötlete az a 11 különböző gaming kiöntőformát (5200 forintért) tartalmazó eszköz, amit a legalapvetőbb konyhai tudás birtokában bárki sikeresen használhat. Csokoládét akár mikrosütőben is cseppfolyós állapotig lehet olvasztani, aztán mehet a kívánt formába. Hagyod megszilárdulni és finoman kiütögeted belőle. Kész.

Egy fokkal bonyolultabb, de még mindig nem túl nagy ördöngösség használni a gaming témájú tésztaformakészletet. Ebben kétféle kontroller, egy hagyományos joystick és a „Game Over” felirat is megtalálható. Gyúrd be, nyújtsd ki, nyomd rá, süsd ki! Ez a jópofaság mondjuk tényleg megérhet 1600 forintot.

Virtuális gaming csokidoboz

Kétséges, hogy valaha szükséged lesz rá, pláne ennyiért, de nagyon kreatív ötlet. A leleményes „gyártó” kitalálta, hogy hogyan értékesítsen egy teljesen személyre szabható csokisdobozt, ha nem akar magas anyagköltségeket kockáztatni, és amúgy dolgozni se nagyon akar az ötletével. Fel kell tölteni pdf-ben a formatervet, aztán mehet rá az árcédula! Az ajándékdobozt nem tudod készen megrendelni, például az egyedi felirat bepötyögése után egy webáruházból, hanem saját kezűleg kell elkészítened. Ehhez viszont megkapod a készítőtől a könnyen módosítható formatervet, ami 3 darab pdf, potom 2100 forintért. Szóval: nincs bonyolult rendelési folyamat, kifizetés, várakozás, kézbesítés stb. – egyszerűen csak te vagy és a kézügyességed. Tegyük hozzá, a pénzedért nem csak a módosítható külső formatervet kapod, hanem az A4-es lapméretű tervrajzot is, minden mintával, hogy hol, meddig kell bevágni, mit hová kell hajtani és mit mivel kell összeragasztani. Csak színes nyomtató és egy kemény anyagú lap kell hozzá. Ötletes.

Ha már édesség, van belőle high-tech megoldás is:

Japán édesség – 3D nyomtatva, időjárás adatokkal megspékelve

×