Ha kíváncsi vagy mire képes az új kártyád vagy csak stressztesztelnél kicsit, akkor jó helyen jársz, íme hozzá 6 látványos játék.

2022. 11. 03. – Új videókártyát vásároltál hosszú évek után, és kíváncsi vagy mit tud? Vagy csak egyszerűen érdekelne, hogy izzasztó körülmények között milyen hőfokokat és fogyasztást produkál, mert még sosem csekkoltad külön? Szerencsére manapság rengeteg lehetőség közül választhatunk, néhány cím az abszolút határokon képes kihajtani az éppen aktuális videókártyákat.

Ehhez a beállításokban értelemszerűen mindent maximumra kell tekernünk, ám ne feledjük, hogy a DLSS és FSR algoritmusok ilyenkor éppen ellenkező hatásokat érhetnek el, ezért azokat érdemes kikapcsolva hagynunk. A Ray-Tracing ki/bekapcsolásával szintén érdemes lehet kísérletezgeti, hiszen jelentős FPS csökkenéssel járhat az opció, mely szintén ellentétes hatást válthat ki. Szerencsére a TechSpot csapata összegyűjtötte azokat a címeket, melyek a legjobban terhelik a kártyáinkat, így lesz miből válogatnunk.

Nézzük is, hogy mely játékokkal izzaszthatjuk meg a VGA-nkat!

1. Cyberpunk 2077

A Cyberpunk kihagyhatatlan eleme a listának, akkor is, ha a kezdeti szakaszban bizony voltak technikai jellegű problémák a címmel. GPU kihajtásban azonban manapság nem nagyon van párja, minden aktuális technológiát megtalálhatunk benne. Ennél a játéknál nem is feltétlenül ajánlott a „Psycho” preset felé kacsingatnunk, érdemes High környékén, kikapcsolt RT-vel próbálkoznunk.

2. Metro Exodus Enhanced Edition

A rajongók szerint a trilógia legjobban sikerült része. Az Enhanced változat pedig ezt emelné magasabb szintre, holott az eredetinek sem volt oka szégyenkezni. Már a Normal-High közötti beállítások sem engedik pihenni a videókártyánkat, a Ray Tracing bekapcsolása azonban már biztosan 100%-on pörgeti azt. Az Extreme presetet 8GB VRAM alatt nem érdemes bekapcsolnunk.

3. A Plague Tale: Requiem

Viszonylag új cím, mely a 2019-es A Plague Tale: Innocence folytatása. Az Asobo Studios, mely a Microsoft Flight Simulatoráért is felelős, minden egyes, manapság elérhető trükköt és technológiát bevetett, hogy a legszebb képet kaphassuk. Ez természetesen a hardverigény emelkedésével is járt, ez a játék sem arról híres, hogy pihentetné a GPU egységet.

4. Control

A Controlt szinte kivétel nélkül megtalálhatjuk minden egyes nemzetközi, nagyobb technológiai oldal benchmarkjai között. Nem véletlenül, hiszen a Ray-Tracing támogatásának köszönhetően nélkülözhetetlen eleme a videókártyák erejének tisztázásához. Csavard fel a beállításokat Highra, kapcsold be a Ray-Tracinget, aztán hamar rájössz, hogy nem is kell fűteni a télen, megteszi azt a PC is a kandalló helyett.

5. Forza Horizon 5

A méltán népszerű autós franchise, mely profi és casual játékosok millióinak szívébe lopta be magát az elmúlt években. Kiválóan van optimalizálva, ám, ha a maximumra törekednénk, akkor bizony szépen fel tudja élni gépünk erőforrásait. A Ray-Tracing itt kihagyható, hiszen leginkább csak a garázsban találkozhatunk vele, ám a többi beállítás felhúzásával garantáltan megizzasztjuk az egész számítógépet.

5+1. Marvel’s Spider-Man Remastered

Amikor a Nixxes Software a sokáig PlayStation exkluzív Spider-Man portolásán dolgozott, nem sok mindent hagytak kiaknázatlanul. A 2022-ben elvárható funkciók és algoritmusok garmadáját felvonultató cím új szintre emelte a nyílt világú játékokat, ám ehhez természetesen erős hardverre is szükségünk lesz. Very High Quality, bekapcsolt RT és indulhat is a fűtési szezon.

Nem tudod, hogyan gyűjts adatokat játék közben? Ebben is segítünk:

Így monitorozhatjuk gépünket #1 – Az adatok begyűjtése és megjelenítése

×