Nem csak gameplay videót, de megjelenési dátumot is kapott az Assassin’s Creed Nexus VR, ami belső nézetes AC játék lesz.

2023.09.23. – Az Ubisost már korábban bejelentette, hogy nagy hangsúlyt szeretne fektetni a jövőben azokra a játéksorozatokra, melyek az elmúlt évetizedekben nagy sikert arattak. Így egy rakás Assassin’s Creed játékot kapunk, köztük egy olyat is, ami még sosem volt. A lényeg, hogy nem a közelgő AC Mirage lesz az egyetlen 2023-ban megjelenő rész.

Az Assassin’s Creed franchise először 2007-ben jelent meg, és azóta a Ubisoft egyik legnagyobb IP-je lett. A kritikusok imádták a sorozatot a jó történetek, a játékmenet és grafika miatt. Az utóbbi években azonban átalakult, ami miatt sokan elfordultak tőle. Így a Ubisoft úgy döntött, visszatér a gyökerekhez a Mirage képében. Közben persze kiderült, hogy kiterjesztik a helyszíneket, sőt még olyan rész is jön, ami a virtuális valóságban játszható. Jelenleg egyébként hat AC játék áll fejlesztés alatt.

Nemrég friss gameplay videó érkezett az Assassin’s Creed Nexus VR-ból.

Nem kell aggódni: az AC Nexus VR is a klasszikus játékmentet követi, ugyanakkor nyilvánvaló okokból belső nézetre váltunk. A játékban három ikonikus főhőst irányíthatunk: Connort az AC 3-ból, Kassandrát az Odyssey-ből és a rajongók kedvencét, Eziót az Assassin’s Creed 2-ből. Mindegyikük más-más harcmodorral rendelkezik. A narráció szerint a cselekmény középpontjában a Testvériség terve áll, hogy ősi technológiát szerezzenek meg, és új embereket toborozzanak. Így egy titokzatos hang összehívja a három orrgyilkost időn és téren keresztül, hogy összefogjanak és meghiúsítsák ezt a gonosz tervet.

A hozzászólások egyelőre igen pozitívak, sok rajongó megjegyezte, hogy a gameplay mennyire stabilnak tűnik, mások pedig a régi Assassin’s Creed főszereplők visszatérésének örültek. Mivel a játék Meta Quest 2, Meta Quest Pro és Meta Quest 3 eszközökön lesz elérhető, sokan csalódottak, hogy PSVR2-re nem érkezik. Az egyik kommentelő szerint egyébként történeti hiba is van a trailerben, mivel Kassandra hivatalosan sosem volt Assassin, persze ebből szép nagy vita kerekedett.

AC VR?

Úgy tűnik, hogy néhány év csend után a VR-játékok szép lassan kezdenek visszatérni. A kérdés persze az, hogy az Assassin’s Creed mennyire alkalmas VR-utazásra. Háztetőről leugrani, lemászni, felmászni, az ellenfélre ráugrani, harcolni, forgolódni. Azok számára, akik nincsenek alaposan hozzászokva a VR élményhez, gyomorforgató élmény lehet. Az Assassin’s Creed Nexus VR november 16-án jelenik meg a Meta Quest eszközökre.

Ezt láttad már?

Az Amazon Prime Videóra is jönnek a reklámok, de meg lehet úszni

×