Úgy fest, új erőre kap a Battlefield, legalábbis a színfalak mögött. A jobb időket is látott franchise új fejlesztőcsapatot kap, szokatlan helyről.

2023.09.21. – Azok, akik az elmúlt években csöppentek bele a videojátékok világába, lehet, hogy nem is tudják mi az a Battlefield. Holott az Electronic Arts lövöldéje volt, hogy a kategória urának számított, de legalábbis fel tudta venni a versenyt a Call of Dutyval. Ennek ellenére utóbbi nyakába csak úgy zúdul a pénz a Warzone-nak köszönhetően, míg a Battlefield lassan teljesen feledésbe merül.

Valószínűleg ezen erősen szeretne változtatni az EA, ezért is igyekszik komoly fejlesztőcsapatot a projekt köré vonni. Nem titok, már dolgoznak az új Battlefielden, viszont arról fogalmunk sincs, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. Mivel olyan hírek röppentek fel a napokban, hogy pár új fejlesztő is feladatot kapott a lövölde elkészítésében, feltételezhetjük, hogy még nem éppen előrehaladott stádiumról van szó.

A probléma ezzel a mozdulattal nem az, hogy új területről érkeznek fejlesztők, hanem az, ahogyan. Mint kiderült, az átcsoportosítás nem feltétlenül azért történt, mert így látta jobbnak az EA, hanem azért, mert már megint kezdett kialakulni egy nagyobb probléma.

Új hely, új remények?

A szóban forgó fejlesztőcsapat a Criterion, akik eddig a Need for Speeden, valamint korábban a Burnout-sorozaton dolgoztak. Az autóversenyzésre specializálódott csapatot most az EA teljesen levette az autós projektről és átcsoportosította a Battlefield fejlesztéséhez.

A DICE támogatóstúdiójaként a Criterionnak az lesz a feladata, hogy segítsék a Battlefield 2042 karbantartását és javítását. S ha van idejük és erőforrásuk, azért néha dolgozzanak vissza a Need for Speed projektbe is.

Valószínűleg erre azért van szükség, mert így több időt és energiát tud a DICE az új játékra fordítani. Nem kell eflelezni, vagy elharmadolni az emberi erőforrásokat a már meglévő játék karbantartásához.

A Criterion egyébként látott már szebb időket, 2022 végén több kulcsvezető is elhagyta a céget, utána lett az egész stúdió a Respawn CEO-ja, Vince Zampella alá terelve. Zampella egyébként nagyon örült ennek, ugyanis szerte azok a tehetséges fejlesztők, akik így a keze alá kerültek, komoly erőt képviselnek a piacon. Az így kialakult stúdiókonzorcium pedig nagy jövő előtt áll, s velük a Battlefield Univerzum is.

Ezt olvastad már?

Minden 2024-es játék, amiről eddig tudunk – ekkor és ezek jelennek meg

×