Eddig váratott magára: már Star Warsra szabhatjuk a Starfieldet, hála a leglelkesebb moddereknek, akik már több ezer moddal örvendeztettek meg minket.

2023.09.20. – Jó messziről lehetett látni, hogy amint megjelenik a Bethesda legújabb RPG-je, az irdatlanul hatalmas és tartalmas kalandokat tartogató Starfield, a modderek azon nyomban rávetik magukat. A NexusMods oldalán például már közel 2500 (!!!) modifikáció között veszhetünk el, függően attól, hogy éppen min és hogyan szeretnénk változtatni.

Akad olyan mod, amelyik a grafikán és a teljesítményen csiszol, míg egy másik hiányzó funkciókat és beállításokat orvosol, de találni olyat is, amivel olyan dolgokat csempészhetünk a játékba, melyek eredetileg sosem voltak benne. Ilyen például a Sith Pureblood kinézet, amivel a Star Wars gonoszaihoz hasonló külcsínben gonoszkodhatjuk keresztül-kasul a bejárható univerzumot, vagy a szintén a messzi, messzi galaxisból ismerős zabrak faj, amibe az ikonikus Darth Maul is tartozott.

Sőt, ha úgy tetszik, akkor még ennél is Star Warsosabbá varázsolhatjuk a Starfieldet!

A két mű között persze annyiban megáll a hasonlóság, hogy néha az űrben űrhajókon, néha pedig valamilyen bolygón bonyolódik a sztori: a Star Wars ugyanis elsősorban egy fantasy, míg a Starfield ízig-vérig egy földhözragadt (haha) sci-fi. Ha viszont nem zavarnak a műfaji különbségek, és szeretjük az elmosódó határokat, na meg bitang mód rajongunk George Lucas világáért, akkor a fentieken túl akár a The Mandaloriant is a játékba ültethetjük.

Köszönhetjük ezt egy Xaroph nevű moddernek, aki nem volt rest a népszerű sorozat több karakterét starfieldesíteni. A modjának köszönhetően mandalóri páncélzatot ölthetünk: ahogy szimpatikus, Din Jarin és Boba Fett gúnyája közül választhatunk – esetleg az invenroty-ban kombinálhatjuk a kettőt.

Ha viszont ez nem volna elég, akkor a Galaktikus Birodalom félszemű katonáit is beemelhetjük a Starfieldbe a Galactic Civil War Conversion nevű moddal. Amint ezt telepítjük, az UC rendőri ereje azonnal átvedlik Rohamosztagossá. A modok természetesen teljesen ingyenesek, de rossz hír, hogy kizárólag a PC-s játékosok számára érhetőek el. A konzolosoknak sem érdemes csüggedni, mert elméletileg 2024-ben érkezik a hivatalos modkészítő, a Creation Kit, aminek köszönhetően Xboxra is megérkeznek a modok.

Addig viszont érdemes körülnézni  a NexusModson, ahol a clothing kategóriában még ennél is több érdekes cucc közül válogathatunk. Ha például a Star Trekért rajongunk inkább, akkor arra is van már egy remek mod.

Még egy kis Starfield:

Ilyet még nem láttunk! – Őrült dolgok történnek, ha újrakezded a Starfieldet

×