A Call of Duty: Modern Warfare 3 a közösség nagy örömére újra bevezet egy régóta várt változtatást a mozgásmechanikában. Végre!

2023.09.18. – Tudom, tudom. Bár vannak olyan játékosok, akik nagyon bizakodók, és várják a Call of Duty: Modern Warfare 3 megjelenését, egyesek nagyon félnek. A félelmek oka pedig valamelyest megalapozott, hiszen az elmúlt években az Activision hozott néhány rossz döntést. Arról nem is beszélve, hogy a rajongók megítélése a Warzone kapcsán az utóbbi időben nem épp a legjobb.

Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a Sledgehammer Games fejlesztői igenis mindent megtesznek azért, hogy a játékosok vágyait teljesítsék. A korábbi hibákból igyekeznek tanulni és a legjobb pályákat és funkciókat szeretnék bevezetni idén novemberben. A Modern Warfare 3 megjelenése már csak néhány hónapra van, a fejlesztők pedig egyre több érdekes és új funkcióról rántják le a leplet. Például már lehet tudni, hogy egy rakás felújított pálya érkezik a régi nagy kedvencek közül.

A játékosok visszajelzései alapján jön egy hatalmas változás a mozgásmechanikában.

Modern Warfare 3 – A funkciók visszatérése

A Modern Warfare és az eredeti Warzone sikere nagyrészt annak köszönhető, hogy a játékosok imádták a mozgásmechanikát, a gyors killeket és a fegyverek testreszabhatóságát. Így az olyan mozgásmechanikák eltávolítása, mint a slide és a reload cancel, valamint az átmászás, megkapaszkodás idejének meghosszabbítása tovább fokozta a játékosok frusztrációját. Emiatt sokan kezdtek azért panaszkodni, hogy a játék tempója visszafogottabb lett.

Azok, akik amiatt aggódnak, hogy a mozgás és a tempó a Modern Warfare 3-ban is lassabb lesz, talán megnyugodhatnak. A hírek szerint ugyanis a sokak által kért változtatások közül már több bekerült a játékba. A „‘Multiplayer Maps’ Intel Drop” című, nemrégiben készült hivatalos videóból kivágott 16 másodperces klip szerint jelentősen csökkent megkapaszkodáshoz (mantle) szükséges idő. Ez azt jelenti, hogy a játékosok folyamatosan tudnak majd megkapaszkodni és fellépni a tereptárgyakra.

A Modern Warfare 2-ben sajnos sokszor a funkció lassúsága azt eredményezte, hogy egy-egy animációban ragadtunk, nem tudunk visszalőni, ha megláttak közben. Nyilván ez sok kellemetlenséghez vezetett. Úgy tűnik azonban, hogy a mantling jóval gyorsabb lesz az MW3-ban. Ahogy a videóban is látható: a fegyver a magasabb részekre való felkapaszkodást kivéve szinte mindig használható, felkapaszkodás, fellépés közben is.

A brief look at the faster mantling coming with the new COD
byu/DaasthePenetrator inCODWarzone

Jó lesz?

A kommentek alapján a közösség reakciója pozitív, hiszen ez egy régóta kért funkció. Jól látható, hogy a terepen való mozgás gyorsabb, egyszerűbb, ráadásul esélyesebb lesz visszalőni az ellenfelekre. A magasabb helyekre való felkapaszkodás azonban még mindig hosszabb animációt kap, de ez természetes is. Azonban, ha a tereptárgy alacsonyabb, kisebb, akkor nem fogunk annyi időt veszteni.

Persze vannak, akik úgy vélik, hogy az animáció így túlzás lett, mintha nem lenne gravitáció. Mintha a karakter csak átrepülgetne a tereptárgyakon. Mások szerint nem árt óvatosnak lenni, hiszen a fejlesztők szeretnek a megjelenés előtt eltávolítani funkciókat. Íme a teljes bemutatóvideó:

Hogy a Modern Warfare 3 valóban visszahozza-e a sokak által áhított gyorsabb tempójú harcokat, azt még nem tudjuk. A játék november 10-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Ezt láttad?

Egy bug miatt végtelen és ingyen loot vár a Starfield egyik sárfoltjában

×