A Twitch a tartalomgyártók keze alá teszi a piros gombot, és ha rányomják egy userre a beszólások miatt, akkor más twitchereknél is szól a csengő.

2023.09.17. – Szétmoderálhatják a hátsódat is a Twitch tartalomgyártói, ha nem tartod magad az oldalon elvárt viselkedési normákhoz. Elég pár rosszindulatú komment (bár várhatóan a folyamatosan toxikus emberek büntije lesz), és már tiltanak is ki.

A bannolás egy ideje nem csak a chathez való hozzáférésre vonatkozik.

A Patch Notes adásában bejelentett augusztusi fejlesztés azt is lehetővé teszi a streamereknek, hogy a csatornájuk tartalmai ne legyenek láthatóak a letiltottak számára. Legalábbis akkor, ha be vannak jelentkezve a saját fiókjukba. Ennek megkerülése nem egy agysebészet (log out), szóval továbbra is inkább jelzésnek jó a szemétkedő kommentelők ellen, akik, ha megfeszülnek se tudnak hozzászólást írni, de tovább nézelődhetnek.

Illusztráció: Pokimane – Twitch

Bekeményít a Twitch a trollok ellen

Van két új módosítás, amivel még hatékonyabban lehet felvenni a harcot a trollok és gyülőletkeltők ellen. A csatornatiltás hatásköre azzal bővül, hogy mostantól nyilvántartásba, kvázi feketelistára is felkerülnek azok, akik problémás nézők / felhasználók. Ezt nem úgy kell elképzelned, mint egy adóslistát – ugyanis sokkal jobb annál. Nem nyilvánosan hozzáférhető névsor, de éppen ott fejti ki a hatását, ahol a legjobban kell: a többi streamer is tudomást szerez róla, hogyha troll kezd ólálkodni a csatornájuk közelében.

Mindez nem csak a streamereknek, hanem a közönségük azon (nagyobb) részének is jó, aki tartalmat nézni érkezett és nem azért, hogy valaki megalázza, vagy őt, vagy az adott kontentgyártót.

A Twitch Support X-csatorna közölte: a Shield Mode mostantól a Mod View része, így egy helyről, gyorsabban is elérhető védekezési lehetőséget ad a csatornatulajdonosoknak. De ez csak egy kis kozmetika a menüben. Ami igazán erős és hatékony fegyver a szemétkedő userek ellen, az a bannolásukról szóló információk megosztása a háttérben.

„A közvetítők mostantól megoszthatják csatornájuk mod megjegyzéseit azokkal a csatornákkal, amelyeknek átadják a kitiltási információkat, így extra kontextust adhatnak arról, hogy miért tiltottak le bizonyos felhasználókat” – áll a Twitch közleményében. Ez nagyjából annyit jelent, hogy a szolgáltató segít egyfajta listázásban, amit azok szívnak meg, akik tényleg nem viselkednek. A tartalomgyártók rájuk csaphatják a jól megérdemelt bélyeget, és az ismerős csatornáknak jelezhetik, ki az, akire érdemes odafigyelni, ha náluk is megjelenik. A népszerű videós oldal megjegyzi: felhasználói visszajelzések alapján vezették be az újítást, azért, hogy „könnyítsék a közösség biztonságának megőrzését”.

Lesz még bőven újítás, btw:

A Twitchre is jön a „Sztori” és a „Shorts” funkció, hogy ne csak élő adást láss

×