A TwitchCon párizsi megnyitóján leplezték le, hogy hamarosan érkezik a Twitch Stories és a Discovery Feed funkció a platformra.

Annak ellenére, hogy a Twitch platformot leginkább úgy ismertük meg, mint egy hely, ahol élőben lehet streamelni, és mindig élő adást látunk, most nagy változásnak nézünk elébe. Az oldal ugyanis bevezeti a rövid offline videók lehetőségét, hogy segítsen a streamereknek abban, hogy elérjék az közönséget anélkül, hogy élő adást kéne indítani.

Twitch Stories

A Twitch Stories funkció a Snapchat, az Instagram és a TikTok sztori funkciójához hasonlítható, mivel a videók a Twitch mobilalkalmazásban jelennek meg és csak 24 órán keresztül lesznek láthatók, majd eltűnnek. Ennek célja, hogy a streamerek rövid videókat tegyenek közzé, hogy offline is elérjék a közösséget.

A funkció 2023 októberében indul.

Discovery Feed

A bejelentés során nem csak a sztori funkciót leplezték le, de egy úgynevezett Discovery Feed funkcióról is beszéltek a TwitchConon. Ez leginkább a YouTube shortshoz hasonló dolog lesz, ahol a felhasználók rövid klipekből álló feedet görgethetnek majd. Ennek célja, hogy a Twitch mobilalkalmazás használói könnyebben találják meg az új streamereket. Ehhez a felhasználók frissített szerkesztőfelületet is kapnak.

 

„Nem azért építjük a Feedet, hogy a TikTok-kal versenyezzünk, nem akarunk olyan platformot építeni, ahol az emberek csak annyit csinálnak, hogy napi egy órán keresztül fogyasztják a rövid videókat” – mondta az Eurogamernek adott interjújában Jeremy Forrester, a Twitch egyik vezetője.

„A rövid formátumú tartalom segíti a streamereket a közösségük növelésében. Számunkra a livestream továbbra is a középpontban áll” – tette hozzá.

Ennek ellenére biztos, hogy a mobilos felhasználók mostantól több offline tartalmat kapnak, több klipet, mint eddig. A kérdés az, hogy ez milyen hatással lesz az élő adásokat kereső nézőkre?

Ezt láttad?

Szurkolj TheVR Janiéknak! – Ma lesz a Twitch Streamer Bajnokság döntője

×