Most biztosan örömtelien ülnek a Final Fantasy rajongók a székükben, hiszen már pontosan tudják, mikor érkezik a Rebirth, Cloud legújabb kalandja.

2023.09.15. – Az első Final Fantasy játék még 1987. december 18-án jelent meg NES-re (Nintendo Entertainment System). A Square Enix szerepjáték-sorozata hatalmas sikereket tudhat magáénak az elmúlt közel 36 évben, ezt mi sem mutatja jobban, mint a tény, hogy még mindig relevánsnak számít. Nem is olyan rég jelent meg a Final Fantasy XVI – ne zavarjon meg a sorszámozás, bőven nem csak a 16. FF-játékról van szó -, ami hosszú idő után először, új harcrendszerrel mutatkozott be. Legalábbis ez volt az egyik legfőbb selling pointja Clive kalandjának, holott ha valaki játszott a Final Fantasy VII: Remakekel, már tapasztalhatott hasonlót.

final fantasy

Kasszasiker címek ide, vagy oda, mind a mai napig a Final Fantasy VII-et tartják a legjobb játéknak az összes közül. Ma már gyakorlatilag a hűtőnkön is játszhatunk az eredeti feljavított verziójával, de kapott már filmadaptációt, valamint spin-offot is Cloud és Sephiroth összekülönbözése. A Final Fantasy VII: Remake egyébként címéből kifolyólag eredetileg egy újgenerációs adaptációjának tűnt az eredeti játéknak. Ám a végére kiderült, hogy Tetsuya Nomura grandiózusabb tervekkel készült. Lényegében egy teljesen új világot hoztak létre úgy, hogy közben a legendás karakterek játsszák itt is a főszerepet. Épp ezért, a hype hatalmas volt, amikor kiderült, legalább három részesre tervezik a FF VII új csapásvonalát.

A szomorúság azonban azonnal elöntötte a rajongók szívét, hiszen egy játékfejlesztés nem 15 perc. Elég csak a GTA 6-ra gondolni… Ám most végre a Sony legörgette ezt a hatalmas súlyt a vállunkról.

Belátható időn belül érkezik a folytatás!

A legfrissebb, szeptember 14-i State of Play online bemutató során a Sony hivatalosan is bejelentette, hogy 2024. elején érkezik a Final Fantasy VII: Rebirth. A bemutató videó végre egy halom újdonságra fényt derített, visszatér egy sor közkedvelt szereplő, de közülük is talán Zack új sorsára kíváncsiak a legjobban a rajongók.

 

Szerencsére mindenből kapunk majd bőven, ráadásul belátható időn belül, az új játék ugyanis már 2024. február 29-én felkerül a boltok polcaira. Érdekességként, dupla lemezes változatban!

Ezt olvastad már?

Újra Unibet Beat the Pro Challenge: győzd le 1v1-ben Kodiakot az ajándékokért!

×