2022 egyik legjobb PS-exkluzív címének kibővített kiadása jelenhet meg hamarosan PC-re – és már azt is sejthetjük, hogy körülbelül mikor.

2023.09.14. – Az elmúlt másfél-két évben a Sony is rájött végre arra, amivel a Microsoft már igen régóta tisztában van: bizony a warez ellenére is irdatlan mennyiségű pénzt lehet keresni a PC-s piacon.

Mikor az első PlayStation-exkluzív megkapta a maga PC-s portját, még csak sejteni lehetett, hogy a Sony is rálép erre az útra, mostanra viszont, olyan eredetileg PS-exkluzív címekkel a hátunk mögött, mint a Spider-Man, a God of War, a The Last of Us, az Uncharted, vagy a Horizon: Zero Dawn, már nem sok kétségünk maradt afelől, hogy idővel, de egészen biztosan az összes jelenlegi és jövőbeni játékuk erre a sorsra jut. Ez azt jelenti, hogy a PC-s tábor olyan remek alkotásokra várhat, mint a

  • Ghost of Tsushima,
  • The Last of Us Part II,
  • Demon’s Souls,
  • God of War: Ragnarök,
  • Gran Turismo 7,

illetve a Horizon: Forbidden West. Ez utóbbi neve azért került a pletykavonat legelső vagonjába, mert a szingapúri korhatár-besorolásokat kilistázó oldalon hirtelen feltűnt, majd nyomban el is tűnt egy új, gyűjteményes kiadása, a Horizon: Forbidden West – Complete Edition. Az internet nyilván nem felejt, bár egy prtscr-elt kép nélkül is készségesen elhihetjük a létezését, hiszen már a Zero Dawn is megélt hasonlót a saját kiegészítőjének megjelenése után.

De mi köze ennek a PC-s kiadáshoz?

Nos, az esetek 99,9 százalékában teljesen valid, tehát később hivatalosan is megerősítésre találó infókat idő előtt elcsepegtető billbil-kun ezen baki okán idejét érezte előállnia a legfrissebb titkaival, miszerint

a Forbidden West – Complete Edition PS5-ös kiadása bukkant csak fel, valójában nem csak konzolra, hanem ugyanazzal a lendülettel PC-re is meg fog jelenni.

Az eddig 100%-os találati aránnyal büszkélkedő szivárogtató szerint erre nem is kell már sokat várni, a Complete Edition (mint a képen is látható) idén meg fog jelenni. A pontos dátumokat azonban még ő sem ismeri, de a korábbi pletykákra alapozva ezt október-november környékére tippelhetjük.

Digitális boltexkluzivitás nem lesz, azaz a Burning Shores kiegészítőt is tartalmazó kiadást a Steamen és az Epic Games Store felületén is megvásárolhatjuk. Az árazás is egy nagy talány, de várhatóan 21.000 és 27.000 forint közé fogják pozicionálni (jelenleg a Sony-saját gyártású játékai 21.000 forintnál tetőznek, de az újabb címeiket PS-en is már megemelt áron, közel 27 ezerért árulják).

A pletyka valóságtartalma a Sony korábbi taktikája alapján igen magas lehet, ugyanakkor a pontos infókért érdemes megvárni a hivatalos leleplezést. Ha a Horizon: Forbidden West – Complete Edition valóban 2023 vége előtt megjelenik, akkor erre valószínűleg már nem kell sokat várni – az is előfordulhat, hogy már a ma esti State of Play esemény során leleplezik.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A kegyetlen áremelés után érdemes még előfizetni a PlayStation Plusra?

×