Az Epic Games ismét egy rendkívül érdekes játékot ad ingyen, amiben kipróbálhatjuk állnánk-e a sarat vészhelyzeteket fogadó és kezelő diszpécserként.

2023.09.14. – Biztosan több filmben is láttad már a vészhívó diszpécsereinek munkáját, sőt, vannak amelyek direkt róluk szólnak. Ebből a műfajból Jake Gylenhall egyik mozija, A bűnös a legjobb választás mostanában. A Netflixen akár bemelegítésnek is érdemes elindítani, mielőtt berámolod az Epic Games soron következő ingyen játékát,

az 911 Operatort.

Ez a játék a mentőszolgálatokhoz érkező hívásokat fogadó diszpécserek feladatait szimulálja – teljesen valós környezetek felhasználásával. Talán nem is gondolnád, hogy a call centerben ülő emberek munkája mennyire nehéz és sokrétű lehet: válaszolj a bejövő hívásokra, de reagálj megfelelően, adj elsősegélynyújtási tanácsokat és küldd ki a helyszínre a megfelelő létszámú tűzoltót/rendőrt/mentőt.

És tényleg valósághű körülményeket szimulál: 911 Operator letölti az általad kiválasztott város térképét – bárhol legyél a világban, így minden utca-házszám – gyakorlatilag a teljes infrastruktúra valós. Vannak persze olyanok is, ahol a játék speciális eseményeket szimulál, például földrengés éri San Franciscot, vagy bombamerényletek sújtják Washingtont,  de ezeket a helyzeteket is meg kell oldanunk.

Sőt, a 911 Operatorhoz több mint 50, valós vészhívások inspirálta dialógust rögzítettek, melyek nagy része komoly és drámai, míg néhányuk egész vicces tud lenni – szóval ne lepődjünk majd meg pár hívó szerencsétlenkedésein. Amúgy 140 féle riasztásra reagálhatsz, 12 különböző kéklámpás járművel.

911 Operator szeptember 14-től érhető el az Epic Games Store felületén teljesen ingyen, ha pedig szeptember 21-ig berámoljuk, akkor örökre megtarthatjuk – utána viszont közel 6000 forintot kell kicsengetni érte.

Mindeközben ezekről sem érdemes lemaradnod:

Akciófigyelő | 24 egészen kiváló játékra rámolhatunk rá teljesen INGYEN

×