27 év után teljesen megújult formában tér vissza a játéktörténelem egyik legfontosabb trilógiája, a Tomb Raider első, második és harmadik része.

2023.09.14. – Reménykedtünk benne, pletykálgatták is egy ideje, most viszont a Nintendo Direct apropójából hivatalosan is leleplezték az első három Tomb Raider remasterelt kiadását. De nem kell ám megijedni, ez nem olyan gyalázatos remasterelésnnek ígérkezik, mint amilyet a klasszikus GTA-k elszenvedtek, a Tomb Raider inkább a Halo: Combat Evolved Anniversary-hez hasonlítható módon tér vissza.

A Tomb Raider I+II+III Remastered amellett, hogy teljes, egészen fantasztikus grafikai felfrissítést kap, megtartja a régi külcsínt is, a két látvány között pedig bármikor szabadon váltogathatunk. Hiányzik a kocka idomokkal megáldott Lara? Csak egy gombnyomás, és a megújult külsőről azonnal alakot vált, amellyel együtt teljes lesz az időutazás, hisz a környezet is a 90-es évekbe repít vissza.

Sőt, ha annak idején kimaradtak volna a kiegészítők, akkor remek hír, hogy a TR I-III Remastered a titkos pályákkal együtt az összeset tartalmazza: kezdve az első rész Unfinished Business, a második Gold Mask, és a harmadik Lost Artifact című DLC-jével.

Mindezért 29.9 dollárt, azaz kb. 11.000 forintot kérnek Nintendo Switchen, PC-n, Xboxokon és PlayStationön. A megjelenés sincs már messze, csupán 2024. február 14-ig, Valentin napig kell kihúznunk (tippre remek ajándék pasinak és lánynak).

Lehet a véletlen műve, de épp mostanság kapott ray tracing frissítést az 1996-os eredeti játék:

Brutális ingyenes grafikai tuningot kapott a 27 éves első Tomb Raider

×