Sajnos egy olyan exploit jelent meg a Warzone 2-ben, ami tisztességtelen előnyhöz juttatja a ranglétrán a Ranked játékosokat.

2023.09.03 – A Call of Duty játékosok nagyon régóta várják, hogy végre legyen jó kis kompetitív játékmód a Warzone 2-ben, amivel végre bizonyítani lehet a játéktudást. A Modern Warfare 2 Ranked után a Treyarch végül a Warzone játékosoknak is elhozta a lehetőséget. A Season 3. során megjelent Ranked Play a battle royale játék egyedülálló kompetitív módjává vált.

Ahogy a multiplayerben, a Warzone Rankeden is mindenki SR pontokat szerezhet a játékban nyújtott teljesítménye alapján, hogy aztán előkelő helyen jelenjen meg a ranglétrán. Annak érdekében viszont, hogy még nehezebb legyen a darálás, van egy úgymond nevezési díj minden meccsindítás előtt. Tehát a rendszer levon bizonyos mennyiségű SR pontot. Most azonban olyan trükk jelent meg, amivel ezt a pontlevonást el lehet kerülni. Kvázi kissé csalni lehet a Warzone Ranked eredményekkel.

Komoly előrelépést lehet elérni a Warzone Ranked trükkel.

Warzone csalás?

Azon persze nem lepődik meg már senki, hogy a Warzone csalók már a Ranked játékmódot is ellepték. Nemrég csónakkal röpködve irtották a játékosokat. A Youtuber IceManIsaac szerint azonban ennél jóval komolyabb probléma is zajlik. A tartalomgyártó megvizsgálta a WZ Ranked Top 250-es ranglistáján szereplő játékosok meccselőzményeit. Ebből kiderült, hogy a korábban a legjobb játékosok általában 30 000 SR körüli értéket értek el egy szezon végén. Az 5. szezonban azonban egyes játékosok már 65 000 SR-nél tartalak most, miközben még hetek vannak hátra a resetig.

Kiderült a trükk

Alapos kutatás után IceManIsaac rájött, hogy a játékosok egy trükköt használnak arra, hogy tisztességtelenül növeljék az SR-pontokat. Az Alt+F4 parancs használata PC-n ugyanis úgy zárja be hirtelen a játékot, hogy nem veszítenek el SR pontot.

„Az emberek ALT+F4 paranccsal bezárják játékot akkor, amikor veszítenek, megakadályozva ezzel, hogy elveszítsék az SR-t. Az emberek manipulálják a rendszert, hogy több SR-t kapjanak tisztességtelenül” – mondja.

A Youtuber most arra hívja fel a figyelmet, hogy a játékban olyan hiba van, ami ezt a kvázi csalást lehetővé teszi. Általában a Warzone ranked meccsek körülbelül 30 percesek, de az adatok több mint egyórás, SR veszteség nélküli szüneteket mutattak. Ha ez nem lenne elég, videójában IceManIsaac több játékost is bemutatott, aki szándékosan bezárta a játékot a streamben, amikor meghalt.

Az SR pontokkal való visszaélés azért is probléma, mert a játékosok minden szezon végén jutalmat kapnak az alapján, hogy melyik divízióban végeznek. Reméljük, hogy az Activision hamar megoldja valahogy ezt a problémát, mert így nem igazán éri meg rankedezni.

Ezt láttad?

Megjelent az iPhone 15 széria – Íme minden, amit bemutatott ma az Apple

×