A Cyberpunk hamarosan megjelenő legújabb, igencsak masszívnak ígérkező frissítése okozhat némi meglepetést a PC-s játékosoknak.

2023.09.12. – A több mint 2 éves pályafutása során elég sok mindent tudhat a háta mögött a Cyberpunk 2077. A 2020-as igen botrányos megjelenést követően teljes átszervezésen esett át az addig mélyen tisztelt CD Projekt RED, aminek fejlesztői bőszen dolgoztak a játék kijavításán, átalakításán. Ezt az összes tervük és projektjük megsínylette: a CP2077-be 2021 elejére ígért ingyenes kiegészítő tartalmakra több mint egy évet kellett várni, a ray tracing update-ről már nem beszélve, de még a The Witcher 3 rég beígért újgenerációs frissítése is alaposan megkésett.

Szóval elég nagy kaland volt eljutni a szintén sokat késő, de már hamarosan megérkező Phantom Liberty-ig, ami a Cyberpunk első és egyetlen történetet és a világot is kibővítő DLC-je lesz. A kiegészítő tartalommal azonban  az alapjáték is még tovább változik: újfent átalakul a képességfa, megjönnek az autós üldözések, nem kicsit okosodik az AI, illetve bizonyosan érkeznek újabb kisebb-nagyobb mellékküldetések is.

Ennek viszont ára is lesz.

Mint tudjuk, a Phantom Liberty a konzolok között is csak a kurrens generációs masinákon, vagyis a PS5-ön és az Xbox Series-eken lesz elérhető. Ez nyilván a legjobb döntés, amit hozhattak a CDPR lengyel főhadiszállásán, hiszen így egészen biztosan semmilyen kompromisszumot nem kell megkötniük, kiélhetik a fantáziájukat, hiszen minden célplatformon (remélhetőleg) jól fog futni.

PC-n viszont nem lehet ennyire éles vonalakat meghúzni, ezért Filip Pierściński, a CD Projekt RED egyik vezető programozója most előre figyelmeztet minden játékost, hogy a Phantom Liberty-vel élesedő 2.0-ás update-tel az alap Cyberpunk erőforrásigénye is meg fog ugrani.

A fejlesztő egészen konkrétan a túlmelegedés veszélyére mutat rá: szerinte a 8 magos CPU-k valószínűleg 90%-os terheléssel fognak üzemelni a játék alatt, azaz potenciálisan felforrósodhat a gépházon belüli helyzet.


Pierściński ezért azt javasolja, hogy mindenki ellenőrizze a rendszerét (Cinebench), majd az eredmények alapján próbálják meg optimalizálni a PC-t, biztosítani a megfelelő hűtést. Ebből már sejthető, hogy a Cyberpunk gépigénye is megváltozik – ezt a CDPR már júliusban tisztázta. A minimum nem egy megugorhatatlan szint, de az ajánlott követelményeknek már kevesebben fognak megfelelni, míg az ultra igen sokaknak egy álom csupán.

A Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, vele együtt pedig a 2.0 verzió szeptember 26-án jelenik meg.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A kegyetlen áremelés után érdemes még előfizetni a PlayStation Plusra?

×