Dübörög előre a Street Fighter 6 vonat, a Fighter Pass megjelenése után most a játékon kívül is kifejezhetjük, mennyire szeretjük a szériát.

2023.09.12. – A Capcom nagysikerű verekedős játékának, a Street Fighter rajongóinak idén igazán jó évük van. Kezdődött a folyamat ott, hogy idén végre megjelent a sorozat hatodik epizódja júniusban. A játék ezúttal új szintre emelte a verekedős mókát, komoly online hub-rendszert kapott, na meg végre saját harcost is generálhattunk. Sztorit is kapott a hősünk, kihívhattunk másokat online, valamint a jól ismert karakterektől tanulhattunk új mozdulatokat. A közösség kifejezetten kedvelte és mind a mai napig kedveli is a címet, aminek biztosan örül a Capcom, hiszen hamarosan megjelenik az új Mortal Kombat és a Tekken 8 is, így biztosan szegmentálódni fog a piac.

street fighter

Mivel már egy ideje éles a Street Fighter 6, az első komolyabb kiegészítő is megérkezett már hozzá. Elindult a Year 1 Character Pass, július vége óta már játszható Rashid. Őt ugyan először az ötödik részben láthattuk, ám ettől függetlenül igazi nagy kedvenc a rajongók között. Ősszel érkezik a következő delikvens, A.K.I., őt már a 2023-as EVO-n mutogatták is a fejlesztők. Télen Ed érkezésére lehet számítani, a Pass utolsó játszható karaktere pedig Akuma lesz 2024 tavaszán.

Pénztárcát nem kímélő uborkaszezon

A játék tehát nagy lendülettel startolt el, ám a Fighter Pass kiemelt elemei nem érkeznek túl gyorsan. Szerencsére bőven van kikkel játszani, plusz a különféle online tornák és egyéb lehetőségek bőven kínálnak játékórákat. Viszont amíg a játékon belül nem lehet szépíteni a Street Fighter repertoárt, megtehetjük ezt a való világban.

A Cooler Master rettenetesen menő Street Fighter perifériákkal támadja be a piacot. Nehezen tudom elképzelni, hogy a die hard fanok nem fognak legalább egy klaviatúrára rárepülni, pláne akkor, ha nem gamepaden, hanem billentyűzeten keresztül játsszák a játékot.

 

Gyakorlatilag egy egész Street Fighter PC-t összedobhatunk a Cooler Masternek köszönhetően. Jön spéci billentyűzet, egér, fejhallgató, gépház, ventilátor, de vízhűtő berendezés és blankás tápegység is. Ám ha ez nem lenne elég, akkor azért többfajta gamer széket is az asztalunk elé tolhatunk, biztos ami biztos.

Ezt olvastad már?

7 dolog, ami másként történt az élőszereplős One Piece-ben, mint az animében

×