Mindenki imádta 2021-ben a Free Guy című filmet, amire persze rá is akar kontrázni a Disney. Viszont ehhez lesz még egy-két szava Reynoldsnak és Levynek.

2023.09.12. – Ryan Reynolds talán korunk egyik legkedveltebb férfi színészévé nőtte ki magát az elmúlt évtizedben. A kétezres évek elején még nem volt túl nagy tényező, sőt mi több, a Green Lantern oltári bukásával határozottan megremegett a léc alatta. A 2016-os Deadpool viszont visszahelyezte őt a térképre, olyannyira, hogy hirtelen az egekbe szökött a népszerűsége. Azóta csak úgy ömlenek a nyakába a felkérések, nagysikerű dokusorozata van a Wrexham kapcsán a Disney+-on. Jelenleg készül a Deadpool harmadik évada, valamint időről időre a Netflixen is meg-megjelenik egy új filmje. A reneszánszát élő Reynolds azonban karakterével és kiváló humorával eredeti alkotásokból is kasszasikert tudott faragni. Ilyen volt például a Free Guy is.

Ebben a filmben Reynolds egy videojátékkaraktert irányít, ami hirtelen öntudatra ébred. Maga az ötlet igazán eredeti volt, telis tele „reynoldsos” poénnal, na meg olyan cameokkal, amik azóta is mémként élnek a neten. Ilyen volt példának okáért Chris Evans felbukkanása, amikor Free Guy Amerika Kapitány pajzsát használja a film végi küzdelem során.

A Disney azóta is meg van elégedve a filmmel és annak fogadtatásával, így érthető módon nagyon szeretnék rávenni Reynoldsot, valamint a film rendezőjét, Shawn Levyt, hogy készítsék el a folytatást.

Ez azonban egyre bizonytalanabb

A rendező a Collidernek adott interjújában beszélt a potenciális forgatásról. Elmondta, hogy nagyon jóban vannak Ryannel és mindenképpen együtt szeretnének dolgozni a folytatáson, ezt már a Disney felé is jelezték. Viszont nem szeretnék elsietni a dolgot, hiszen mindketten tudják, hogy rettenetesen nehéz igazán jó minőségű folytatásokat készíteni. Pláne akkor, ha maga az alapsztori nem egy könyvsorozat, vagy képregénysorozat első része, hanem egy önálló sztori. Sokat beszélgetnek a lehetőségeken, ám most, hogy betört a Barbie a köztudatba és elsöprő sikereket alkotott, csak még tovább bonyolította a Free Guy 2 helyzetét.

free guy

„Dolgozunk a folytatáson, viszont az igazság az, hogy a Barbie sikere hatással van azokra a történetekre, amikben egy kitalált világban élő karakter öntudatra ébred. Jelenleg nincsen kőbe vésve a második rész megjelenése, csak akkor fogjuk elkészíteni, ha elég különbözőnek találjuk az első filmhez képest.”

Megnyugtató, hogy szívügyüknek érik a minőségi folytatást és nem csak a pénznyomdát látják a Free Guyban. Reméljük azért egyszer látjuk még Reynolds bohókás karakterét a filmvásznon!

Ezt olvastad már?

Szülő rage: így törik a konzol, ha a videojátékkal felhúzod apuékat

×