Minden előzetes figyelmeztetés nélkül hirtelen megvásárolhatatlanná vált az Assassin’s Creed IV: Black Flag a Steamen, amit sokan egy jelként dekódoltak.

2023.09.11. – Még júliusban röppent fel a pletyka, miszerint a Ubisoft a remake-divatba beállva komolyan elgondolkozott az egyik legjobb Assassin’s Creed, a kalózos Black Flag teljes újraalkotásán. Az Insider Gaming infói szerint viszont nem érdemes idejekorán inni a medve bőrére, hisz még ha el is kezdik a fejlesztést, a megjelenéstől még hosszú évekre lehetünk, ami alatt bármi megtörténhet.

Legalábbis akkor, ha valóban egy teljeskörű remake-et terveznek, nem pedig egy remastert, ami némi grafikai és teljesítménybeli javulást leszámítva ugyanaz a játék, mint ami alig 10 évvel ezelőtt, 2013 novemberében megjelent. És bizony sokkal valószínűbb, hogy egy remastert főzhetnek: egyrészt nem most fordulna elő először, hogy egy AC feljavított formában térjen vissza, másrészt pedig eléggé hadilábon állnak a remake-ekkel.

Gondoljunk csak a Prince of Persia: The Sands of Time-ra, aminek a remake-jét még 2020-ban jelentették be, de azóta sem tudni a sorsáról semmit. Pedig a Herceg története közel sem olyan volumenű, mint a méretes karibi térségben játszódó kalózkalandé, amiben nem csak a falakon, hanem a végtelen óceánon hánykolódó hajóárbocon is szaladgálhatunk.

Akárhogy is, a remake-remaster remények most erősödhetnek meg csak igazán, a Black Flaget ugyanis már napok óta nem lehet megvásárolni a Steam boltjában. Csak a kontextus kedvéért: néhány éve valami hasonló történt az Assassassin’s Creed 3-mal, aminek eredeti verziója ugyancsak eltűnt, amit a remasterelt kiadás váltott.

Sajnos azonban most nem ez a helyzet áll fenn.

A Ubisoft a PC Gamer megkeresésére elárulta, hogy valójában csak egy ismeretlen technikai probléma miatt megvásárolhatatlan a játék, aminek megoldásán azóta is, napok óta bőszen dolgoznak. Le kell lombozzak mindenkit: tényleg ez lehet a valódi ok, hiszen még ha tervben is van az ACIV: Black Flag feltámasztása, arra szinte biztosan sokat kell még várnunk.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Visszatér az Xbox 360, de nagyon nem úgy, mint gondolnád

×