A Destiny 2 csaló úgy érezte, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok, így neki állt feljebb. Nem járt jól, elég komoly büntetést kapott.

2023.09.11. – Minden játékban vannak csalók, ezen alapvetően már senki nem lepődik meg. Az azonban igen érdekes sztori, amikor egy csaló nem csak eltiltást kap, hanem komoly pénzbüntetést is. Ráadásul ezt nem csak a csalásért, hanem azért, mert még neki állt feljebb. Egy tini úgy gondolta, hogy nem sokkal azután, hogy csalt a Destiny 2-ben, betámadja a fejlesztőket. Nem járt jól.

A Destiny 2 fejlesztője, a Bungie az elmúlt években ádáz harcot vívott a csalókkal, az írtást pedig a csaláskészítőkkel kezdte. Szerzői jogokra hivatkozva több csalószoftver-készítő csapatot perelt be, nem egy alkalommal pedig sikerrel is járt. 2022 júliusában szintén egy per indult. Célpontja egy olyan fiatalember volt, aki csalt a Destiny 2-ben, ezzel megsértve a szerzői jogokat. A Bungie akaratlanul is beperelt egy koskorú, 17 éves fiút, „L.L.-t„.

A csaló komoly pénzbüntetést kapott.

Történt tehát, hogy a Destiny 2-ben a csaló természetesen lebukott, és kapott egy erős bant a fiókjára. A csaló azonban nem adta fel, tovább próbálkozott belépni a játékba, különböző fiókokkal, és persze csalni is próbált. Miután ezzel nem járt sikerrel, tovább ment egy lépéssel. Először megfenyegette a Bungie fejlesztőit, amit nyilván már nem néztek annyira jó szemmel a kiadónál.

Csaló vagy? Fizess!

Aztán megpróbált jogilag érvelni, hogy miért nem büntethető a csalásért. Azt állította, hogy mivel ő még kiskorú, nem vonatkoznak rá az általános szerződési feltételek, így tulajdonképpen nem büntethető semmivel a csalásért. A Luca Leone névre hallgató fiatalember azonban azzal nem számolt, hogy ezzel gyakorlatilag arra a saját sírját ássa meg. Ezzel ugyanis felhívta a figyelmet arra, hogy koskorúként nem igazán léphetett volna a játékba. Így ezzel jogszerűtlennek nyilvánította azt a sok-sok belépést az online játékba. Így végül minden egyes (kb. 100) csalás után 2000 dollár (tehát összesen 200.000 dollár) kártérítés megfizetésére kötelezte az ügyben eljáró bíróság.

A PCFórum szerint a bíróság azonban még rátett lapáttal. Megállapították, hogy a csalás valóban szerzői jogsértésnek minősül, tehát még kapott ezért is 300 ezer dolláros büntetést. Így tehát 500 ezer dollár megfizetésére kötelezték a csalót, aki úgy gondolta, pert nyerhet a Bungie ellen.

Alaposan benézte. Az 500 ezer dollár forintban nagyjából 179,5 millió. A büntetés további része, hogy egy életre szóló eltiltást kapott minden Bungie játéktól. Nem vehet, nem tölthet le, nem indíthat és nem játszhat egyetlen Bungie játékkal sem, soha többé egész életében. Ennek a tetejébe jön még egy távolságtartási végzés, aminek értelmében nem mehet 300 méternél közelebb egyetlen Bungie alkalmazotthoz sem.

Reméljük, hogy mindenki levonja belőle a megfelelő tanulságot. Ha csaló vagy, és még neked áll feljebb, nagyon rosszul jársz. Inkább ne csalj. Amúgy sem, nem csak ezért!

Ezt láttad?

El vannak átkozva: tűz pusztított a STALKER 2 fejlesztőinél

×