Hódító útjára indul PlayStation konzolokon a Roblox univerzum, és annyira gyorsan elérhetővé válik, hogy az kisebb csoda.

2023.09.09. – A Roblox univerzum nagyon hamar megérkezik előző és újgenerációs PS-ekre is, aminek legfőbb ideje volt. A játékplatformot korábban minden más nagy rendszerre portolták a fejlesztők – egyedül a Sony konzoljai felé maradtak adósak. Ennek hamarosan vége, sőt, hamarabb megtörténik, mint gondolnád.

Forrás: Roblox Corporation

Az FPS-ekben, szimulátorokban, platformjátékokban, sandboxokban, MMORPG-kben bővelkedő Roblox játékgyűjtemény 2006-ban kezdte meg a működést – először csak PC-n. Azóta – és főleg a COVID alatt – iszonyatosan kinőtte magát: mára százmilliókra rúg a felhasználói létszám, és az elmúlt 10-12 évben kiadták iOS-re, Androidra, Xbox One-ra, majd Xbox Series X|S-re.

Nem kapkodták el, de végre a PlayStation játékosokra is gondoltak.

A világ talán legnagyobb gaming univerzuma újabb óriási növekedés előtt áll. A San Franciscoban rendezett Roblox fejlesztői konferencián tegnap elhangzott bejelentés szerint már a jövő hónapban elindul PS platformokon. Mivel PlayStation 4 és 5 felhasználóból alsó hangon vagy 150 millió él a Földön, nyugodtan mondhatjuk, hogy hatalmas potenciális közönség számára válik elérhetővé a Roblox – állapítja meg a VGC.

Nem a PS az utolsó platform

Ugyanezzel a bejelentéssel együtt szóltak, hogy a PS port mellett jelentkeznek az Xbox verzió frissítésével. Ebben „új megjelenést, gyakori frissítéseket (a legújabb funkciókhoz való hozzáféréssel), jobb tartalomajánlásokat és jobb felhasználói élményt” tesznek elérhetővé. Mindez szép, de a Nintendosok igazi pofára esésként élhették meg a közleményt, hiszen a Roblox feléjük is adós a játék hozzáférésével. Számukra csak egy bíztató dolog hangzott el a konferencián: „nem érjük be ennyivel”. Ez kifejezetten arra való utalás volt, hogy további portok készülnek a Robloxhoz, és már csak egy nagy utolsó rendszeren nincs jelen: épp’ a Nintendon.

De érkezik közben erre a VR-headsetre is:

Na, melyik VR-headsetre költözik a Roblox? A VR utat talált a mainstreambe

×