Nagy a baj, de a Roblox szeretne valamilyen módon segíteni azokat, akiknek nyilvánosságra kerültek az adatai.

2023. 07.21. – Talán nálunk Magyarországon nem annyira népszerű a Roblox, mint mondjuk a Minecraft, azonban más régiókban igencsak meghatározó címről beszélünk, ami néha még a Minecraft játékosszámát is beelőzi. Sajnos azonban nem lehet felhőtlen az öröm most, amikor durva adatszivárgást szenvedett el a játék.

Közel 4000 fejlesztő személyes adatai kerültek nyilvánosságra.

A VGC cikke szerint az információk a 2017 és 2020 között megrendezett Roblox Developers Conferences résztvevőinek nevét, telefonszámát, e-mail címét, születési dátumát és otthone címét tartalmazzák.

„A Roblox tudatában van egy biztonsági problémának, aminek részeként a fejlesztői közösségünk személyes adataihoz jogosulatlanul hozzáfértek” – mondta a Roblox Corporation szóvivője a PCGamerhez eljuttatott közleményében. A Roblox most külső szakértőket is bevont a vizsgálatba, sőt minden érintett e-mailt kap arról, hogy milyen lépéseket tegyen meg az adatai védelmében.

Ha minden igaz, az adatvédelmi incidens még 2021-ben történt, de igazán akkor szabadult el minden, amikor az adatokat ebben a hónapban fórumokon közzé tették. Az is kiderült, hogy az incidens miatt az említett konferencián résztvevő fejlesztők több esetben szenvedtek el kibertámadást.

 

Azt sajnos nem lehet tudni, hogy a Roblox mikor vette észre a szivárgást, és milyen hamar kezdte el értesíteni róla az érintetetteket.

„A Roblox mostanra minden érintettel felvette a kapcsolatot. A minimálisan érintett felhasználók egy bocsánatkérő e-mailt kaptak, a súlyosabban érintett fejlesztők pedig egy éves személyazonosság-védelmet. Mindenki mástól bocsánatot kértünk” – áll a közleményben. Jó kérdés, hogy mit jelent ez a személyazonosság-védelem?

Ezt láttad már?

Újabb AMD Ryzened van? – Nagyon jó hírrel jelentkezett a cég

×