Egy ismert társasjátékgyártó bejelentette, hogy a közkedvelt The Witcher videojáték-sorozat alapján kiadott egy Monopoly társast.

2023.09.08. – Ha csak a videojátékokat nézzük, akkor kijelenthető, hogy a The Witcher sorozat igen nagy siker lett. Csak hab volt a tortán a Netflix Witcher sorozata, ami világszerte meghozta az érdeklődést (ismét) a könyvek és a játékok iránt. Mostanában azonban mintha alábbhagyott volna a lelkesedés, legalábbis ami a Netflix sorozatot illeti. Hamarosan búcsúzunk Henry Cavilltől, mint Gerlat, de sokan még vele sem kedvelték a 3. évadot.

Azonban, aki igazán rajongó, az örülni fog a következő hírnek.

A The Op Games társasjátékgyártó a Hasbro-val együttműködve egy új Monopoly társast dobott piacra, aminek a témája a CD Projekt Red videojáték-sorozata. A hivatalosan Monopoly: The Witcher Edition a The Witcher és a The Witcher 3: Wild Hunt játékokból ismert lényeket és karaktereket fogja tartalmazni.

Dane Chapin, a The Op Games vezérigazgatója izgatottan jelentette be a társast. Megjegyezte, hogy a játéksorozat és a Netflix sorozat hihetetlen népszerűsége miatt döntöttek a létrehozása mellett. A The Op Games azt várja, hogy a rajongók új élményeket kapnak.

A játék a hagyományos Monopoly-hoz hasonló játékmenetet követve két-hat játékosnak készült. A játékmenetben a Vivaldi’s Dwarven Bank egyedi pénznemét használhatjuk a The Witcher sorozatból ismert szörnyek, például Bruxa, Crone és Leshen megvásárlására, eladására. Ahogy a játékosok a táblán mozognak, kastélyokat és házakat szerezhetnek, miközben a saját játékfiguráikkal haladnak.

A rajongók a sorozat népszerű karaktereit is megtalálják a játéktáblán, mint például Geralt, Ciri, Yennefer és Dandelion.

Már megjelent

A The Witcher és a Monopoly rajongói már most megvásárolhatják a társasjátékot 44,99 dollárért a The Op Game hivatalos oldalán. A nagyjából 16 ezer forintos árcédula nem is olyan sok. Egyelőre nem tudunk arról, hogy a társas megjelenne magyar nyelven, de semmi nincs kizárva.

Közben ne felejtsük el azt sem, hogy a CD Projekt RED berkein belül már készül a következő The Witcher videojáték.  Amíg arra várunk, addig bőven belevethetjük magunkat a Monopoly változatba.

Ezt láttad már?

9 fantasztikus sci-fi játék, ha bejött (vagy épp nem tetszett) a Starfield

×