Az Xbox játékosok már most a Discordra streamelhetik a játékaikat, de az ingyenes felhasználók kimaradnak a 1080p 60FPS-ből.

2023.09.07. – Úgy tűnik, hogy az Xbox egy kicsit előrébb jár a Discord alkalmazás konzolos integrációjában, mint a PlayStation. Miközben a PS5 konzolokon még csak néhány hónapja lett elérhető a hangcsevegés, addig az Xbox már a játékmegosztásra készül. Ahogy arról korábban beszámoltunk, ez azt jelenti, hogy Xbox konzolon játék közben meg tudjuk mutatni DC-n mindenkinek a játékmenetet, élőben. A funkció már megkérdezett az Xbox Series X/S és Xbox One konzolokra is.

A funkció sokkal interaktívabbá teszi az Xbox Discord alkalmazásban a beszélgetéséket, hiszen többen összegyűlhetnek azt nézni, ahogy valaki játszik. Mindez persze arra is alkalmas, hogy tanuljunk egymástól, új stratégiákat, tippeket és trükköket. Sőt, még a Game Passban kínált címek előzetese is elérhető.

A jó minőségért viszont fizetni kell.

Ami az ingyenesen elérhető funkciókat illeti, az valamelyest korlátozva van. Az ingyenes Discord felhasználók 720p 30FPS minőségben tudják megosztani a játékmenetet. Ez a minőség persze lehet, hogy a legtöbb felhasználónak elegendő lesz, de aki szebb képet szeretne mutatni, annak a zsebbe kell nyúlni. A Discord Nitro előfizetők már 1080p 60FPS-t is streamelhetnek.

A Discord Nitro egyébként több online felületen is elérhető különböző kedvezményekkel, de a DC felületén is elő lehet fizetni. Az alábbi kép alapján a HD-közvetítés 9,99 euró havonta, ami nagyjából 3900 forint.

Xbox Discord

A Discord fejlesztése egyébként rendkívül fontos az Xbox számára, így a lépés valóban nagy előny. A Discordot manapság minden gamer használja beszélgetésre, üzenetküldésre. Az alkalmazás platformokon átívelő integrációja pedig lehetővé teszi, hogy a játékosoknak ne kelljen megszakítani a kapcsolatot a haverokkal.

Mivel az Xbox piaci részesedése lényegesen kisebb, mint a Nintendóé vagy a PlayStationé, a Microsoftnak meg kell találnia a módját, hogy a meglévő játékosbázisát fizetős előfizetővé alakítsa. Ez az egyik fő oka annak, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dollárért meg akarja vásárolni az Activision-Blizzardot.

Akárhogy is, a Discord integrációja valószínűleg nagyon fog tetszeni az konzolosoknak, hiszen rengeteg előnnyel és élménnyel jár. Az azonban picit üröm az örömben, hogy a jó minőségért egy kicsit fizetni kell. Hogy a megosztást hogyan tudod beállítani, arról itt olvashatsz.

Ezt láttad már?

Láthatatlan gaming: nem hiszed el, hogyan videojátékoznak a vak gamerek

 

×