A Discord vadonatúj funkciót jelentett be az Xbox tulajdonosok számára, aminek mindenki nagyon örülni fog majd.

2023.08.03. – Talán az egyik legjobb dolog a Discordban, hogy ha éppen nem is játszunk együtt a haverokkal, akkor is meg tudjuk osztani a képernyőnket. Ez alkalmas lehet közös videónézegetésre, vagy akár saját játékunk magosztására, izgalmas és fontos momentumokat szerezve a társalgásnak. Az biztos, hogy a funkció nagyon praktikus, és biztos vagyok benne, hogy PC-n mindenki használta már. Nos, a helyzet az, hogy ezt a király funkciót hamarosan az Xbox konzoljátékosok is megkapják.

A Discord bejelentette, hogy a játék-streaming Xbox konzolokra is elérhető lesz.

A Discord ugyanis egyre inkább azt szeretné, hogy a konzolosok is kihasználhassák a platform előnyeit. Nem is olyan rég lett használható a hangcsevegés PS5-ön, a legújabb fejlesztés pedig az Xbox-os játékképernyő-megosztás. A hangcsevegés egyébként tavaly jelent meg Xbox konzolokon, szóval a PS ebben le volt maradva.

Most a hivatalos Discord blog rántotta le a leplet az új funkcióról: miközben tolod a game-t, megoszthatod a játékmentet Discordon. Pont úgy, ahogy PC-n. Ez vonatkozik az Xbox Series X/S és Xbox One konzoltulajdonosokra is. Jelenleg a funkció csak csak az Xbox Insiders program résztvevői számára érhető el, a többieknek még várni kell egy kicsit.

Nagyon jó hír, hogy a Discord Nitro előfizetők a játékokat jobb minőségben, akár 1080p felbontásban és nagy képkockasebességgel is streamelhetik majd.

A Discord 2023-ban egyébként több funkcióval is bővül. Egy másik, nemrégiben történt változás, hogy a ChatGPT is dolgozik már a szervereken, hogy megkönnyítsék a felhasználóik életét. Ezzel egy időben a Discord bemutatta a Conversation Summaries nevű új funkciót is, ami a korábbi beszélgetések tömörített összefoglalóit kínálja. A mai blogbejegyzésben a Discord még arra is utalt, hogy hamarosan további frissítések érkezhetnek az Xbox játékosok számára.

Ezt láttad?

Online csalásra szakosodott bűnszervezet újabb tagját fogták el Miskolcon

×