Számlákról emeltek le összegeket.

2023.08.03. – Magukat rendőrnek kiadó, online csalásra szakosodott bűnszervezet újabb tagját fogták el kedd hajnalban Miskolcon, a férfit őrizetbe vették – közölte a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ). Az NVSZ korábban arról számolt be, hogy a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival közösen június 30-án elfogták azokat a csalókat, akiknek a társai magukat rendőrnek kiadva követtek el csalást.

A bűnözők arra vették rá az embereket, hogy telepítsék a telefonjukra az Anydesk nevű appot, amihez még segítséget is nyújtottak, majd elkérték az SMS-ben kapott kódokat.

Ezzel könnyen hozzáférhettek a bankszámlához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták a számlán lévő teljes összeget leemelni. A rendőrség tájékoztatása szerint most azt a férfit fogták el, akinek a korábban elfogott két elkövető a csalással megszerzett pénzt átadta. A 45 éves férfit a nyomozók augusztus 1-jén hajnalban Miskolcon fogták el. Az ingatlanjában tartott kutatás során a bűncselekmény elkövetéséhez használt mobiltelefont, készpénzt és banki dokumentumokat foglaltak le a nyomozók.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kiberfelderítési egysége a továbbiakban is szorosan együttműködik a Veszprém vármegyei nyomozókkal az online csalásra szakosodott bűnszervezet további tagjainak beazonosításában, annak felszámolásáért – írták a közleményben.

Forrás: MTI

Ezt láttad?

Post Malone vette meg a világ legdrágább Magic the Gathering kártyáját

×