A fantasy ereklyéből mindösszesen egy, azaz EGY darab létezik a zodiákusban és ehhez mérhető az ára is. A zenész egy vagyont fizethetett.

2023.08.03. – Az amerikai rapper Post Malone kaparintotta meg a valaha kiadott legdrágább Magic the Gathering (MTG) gyűjtői kártyát. A gyűrűk urából ismert Egy Gyűrűt ábrázoló fantasy ereklyéből stílusosan csak egyetlen egyet adott ki a Wizards of the Coast vállalat. A megtalálója bevallottan igazi megszállottja az MTG-nek, de azt azért nem engedhette meg magának, hogy akkora értéken üljön, mint amit a One Ring kártya képvisel.

A VGC észrevette, hogy az 1/1 kártyát megtaláló Brook Tafton nem csak felfedte a kilétét, hanem egy nagyon ismert figurával pacsizik a frissen feltöltött Instagram és TikTok-videóján. A srác a szintén mániákus gyűjtő Post Malone-nal mosolyog a kártya társaságában, ami csak egy dolgot jelenthet: ha már nem tarthatta meg, Tafton keresett egy rokonlelket, aki nem csak jó sokat képes fizetni a tárgyért, de meg is becsüli azt.

„Gyerekkorom óta játszom MTG-vel, így nyilván csodálatos lenne megtartani ezt a kártyát,

de az eladása egy olyan srácnak, mint én, életre szóló lehetőség. Nagyon reméltem viszont, hogy olyan valakihez kerül, aki ugyanúgy értékeli, mint én” – nyilatkozta. „Egy álmom vált valóra: találkozni Post Malone-nal, aki megveszi tőlem a The One Ring kártyát, szó szerint mesebeli pillanat.”

@brooktrafton

When I found the One Ring, the first person who came to mind was @Post Malone. I have played MTG since I was a kid and obviously it would be amazing to keep this card. But for a guy like me, being able to sell it is life changing. I just really hoped it would go to someone who would appreciate it as much as I do. This is my dream come true, meeting Post Malone and him buying the One Ring card from me is literally a moment straight out of a fairytale. Post Malone @Magic: The Gathering you have changed my life. Things like this don’t happen to people like me, I guess it’s magic. I am forever grateful 🙏 ✨  #postmalone #onering #oneofone #mtg #magic #mint #psa #card #magicthegathering #lordoftherings #trading #tradingcards #theonering #sauron #collector #edition #one #gandalf #tradingcardgame

♬ original sound – Brook Trafton

 

Most komolyan: mikor láttál utoljára ennyire boldog embert?

A találkozóról közzétett kisvideó nem csak azt árulja el, hogy az Egy Gyűrű tulajdonost cserélt, hanem az első nyilvános megerősítése annak, hogy tényleg megtalálta egy valós személy. Nem véletlenül titkolta a kilétét maga Tafton, illetve az eladásban segítő csapat (pl. a közvetítők és a felek ügyvédei) sem, hiszen tényleg ez minden idők legdrágább MTG kártyája: a szakértők 2 millió dollárra (kb. 710 millió forintra) becsülik az értékét. Ez nem jelenti azt, hogy Post Malone is ennyit fizetett érte (nem árulták el a konkrét vételárat), hiszen az ilyen adásvételeknél az a szokás, hogy akár jelentősen a becsült ár alá mennek, hogy a még így is hatalmas összeget készpénzben rendező vevőnek jó befektetés legyen.

Nem minden kártya végzi méltó helyen:

Ez FÁJT: így dobott ki valaki több tízmillió forint értékű kártyagyűjteményt!

×