Ennek a sorozatnak a darabjai a világ legértékesebb gyűjtői kártyái közé tartoznak, de valaki csak simán kivágta a szemétbe az egészet! A hajunkat tépjük.

Ha gyűjtő vagy, az alábbi hír csak erős idegzettel ajánlott!

Minden idők legnépszerűbb gyűjtögetős kártyajátékának, a Magic: The Gathering-nek egyes darabjait lelték meg a világ legváratlanabb helyén, egy szeméttelepen, ahol simán az enyészeté lesznek.

A sokkoló képeket egy redditező készítette, és a Kotaku becslései szerint a 6 azaz HAT pakli gyűjtői kártya értéke minimum 100 ezer dollár, vagyis közel 36 millió forint lehet, de

volt, aki ránézésre 250 ezer dolláros (majdnem 90 millió forintos) árat sem tartott elképzelhetetlennek.

A mostantól minden gyűjtő rémálmában előkerülő fotókat akkor készítette LATINo, amikor a lakókocsijában felgyűlt hulladékot ürítette ki egy texasi szeméttelepen. Hát, abban az államban sem a világ észlényei élnek, de ez a történet akkor is meredek.

A redditező jobb híján csak pár fotót és videót készített a „vérengzés” helyszínén, ahová nyilván egy hozzá nem értő személy vágta ki a forint tízmilliókat érő gyűjteményt. A kártyalapok a mostoha körülmények között annyira tönkrementek, hogy a kollekció gyakorlati értéke valahol a fabatka és a nulla között ingadozik.

Pedig mekkora biznisz tud lenni, ha az ember tudja, milye van:

Nem fogsz hinni a szemednek: az 5 legnagyobb játékgyűjtemény evör!

 

×