A Counter-Strike 2 még csak pár napja érhető el a közösség nagyobb részének, ám folyamatosan záporoznak a jobbnál jobb tippek.

A Counter-Strike 2 lassan egy hete gyakorlatilag béta állapotban játszható. A legtöbb játékos, aki rendelkezett ranggal, Prime jogosultsággal az meg is kapta a meghívóját. Nagy eséllyel már a teljesen nyílt bétára sem kell sokat várni, de egyelőre még csak az aktív felhasználókat engedi be a cég. Vannak akik március óta nyomon követik a Valve játékának fejlesztését, az érkező frissítéseket. A legtöbb játékos azonban meghívó hiányában csak mostanság kezdi felvenni a fonalat.

CS2 Shadows
byu/Speed-o-Sound_Kain inGlobalOffensive

A játék több erőforrást kér magának, az kétségtelen. Éppen ezért sokan az FPS maximalizálását helyezik előtérbe, teljesen logikus módon. Többen a legalacsonyabb beállításokkal játszanak, míg mások az arany középútra igyekeznek törekedni. Az árnyékokat szinte mindenki letekeri az FPS növelésének érdekében Counter-Strike 2-ben, holott soha nem látott előnyhöz juttathatja a játékosokat. Az elmúlt pár napban többen csalónak kiáltották ki azokat a játékosokat, akik magasabb részletességen játszanak, holott csak kihasználják a játék adta előnyöket.

Kötelező lehet az árnyékokat feltekerni Counter-Strike 2-ben

Egy egyszerű képes példán keresztül hamar rájöhetünk, hogy miért érdemes pár FPS-t beáldoznunk az árnyékok érdekében. A CS2 nem csak a pályák és skinek megvilágításánál használja ki a megújult játékmotort, de a játékosokra eső fény tekintetében is. High / Magas árnyékbeállítás alatt az alábbival találkozhatunk Nuke-on:

Árnyékok - Medium vagy alatta - Counter-Strike 2

Árnyékok – Medium vagy alatta

Ezen a képen semmi extrát nem látunk, az ellenséges játékos keze kilóg, mely azért kiszúrható, de könnyen lehet, hogy csak később ugrik oda a szemünk. Ezzel ellentétben érdemes lehet megnéznünk, hogy mit lát az a játékos, aki Magas / High vagy afeletti beállításon űzi a Counter-Strike 2-t:

Árnyékok - High vagy felette - Counter-Strike 2

Árnyékok – High vagy felette

Bizony, az árnyék már jóval előbb elárulja, hogy egy ellenséges játékos áll az adott ponton, minthogy azt megláthatnánk. A fenti Reddit videóban 0:17 környékén érdemes megfigyelni ezt a jelenséget. A profik ezzel kapcsolatban már a nyáron jelezték a problémákat, hiszen kétségkívül brutális előnyhöz juttathatja azokat, akiknek a gépe elég FPS-t sajtol ki ilyen beállítások mellett is. A fenti eredményhez a játékbeállításokban az általános árnyékminőséget High / Magas szintre kell tornázni. 

Ezeket javította az új Counter-Strike 2 frissítés – Gyorsan reagált a Valve

 

×