A múlt hét végén a játékosbázis hatalmas hányada meghívót kapott a Counter-Strike 2 zárt tesztjére. Hétfőn meg is érkezett az új frissítés.

2023.09.06. – Augusztus utolsó napjaiban hivatalosan is új szintre lépett a Counter-Strike 2. Bár gyakorlatilag még mindig Limited Test néven fut a CS2, valójában már sokkal inkább egy bétáról beszélhetünk. Azok a játékosok, akiknek van rangja, Prime jogosultsága és megfelelő régiókban tartózkodnak kivétel nélkül be is jutottak. Sőt, az elmúlt napokban az is világossá vált, hogy utólag is megérkezhet a meghívó, így érdemes lehet valamilyen rangot szerezni. Nem biztos, hogy 24 órán belül megérkezik, lehet több nap is, nem érdemes ezen stresszelni.

Már a kör eleji fény sem olyan zavaró Counter-Strike 2-ben

Már a kör elején tapasztalható fény sem olyan zavaró Counter-Strike 2-ben

Ahogy azonban azt sejteni lehetett, a játék még nem hibátlan. Több erőforrást kér magának, így a gépek jelentős részén rosszabbul fut, mint az elődje. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy elképesztő mennyiségű visszajelzés jut el most a Valve-hoz, így minőségi ugrásokra készülhetünk. Szerda hajnalban ennek első jelét meg is mutatta a fejlesztői gárda, új frissítés érkezett a Counter-Strike 2-höz. Nézzük is, hogy milyen hibajavításokat eszközölt a Valve csapata.

Több apró, de fontos Counter-Strike 2 módosítás történt

A változások tételes listája az alábbi:

  • Ancient több javítást is kapott, a minimap is helyesen mutatja CT spawnt
  • Overpass-on kevesebb eséllyel akadnak össze a játékosok
  • Ismét elérhető a Casual matchmaking, ha valaki nem kedveli a Premier / DM módokat
  • Sokkal könnyebb felvenni a földről a fegyvereket
  • A lövedékek effektjén is javítottak a fejlesztők
  • A fejlesztők hozzányúltak néhány hálózati beállításhoz is, melyeknek köszönhetően kevesebb problémába futhatnak bele a játékosok
  • Mostantól a Steam Server Browser felületén megtalálhatjuk a közösségi CS2 szervereket is
  • A körök elején nem vakít el a játék, a fenti képen már az új effektet láthatjuk

A közösség elismerősen csettintett a frissítés érkezése után, hiszen a fejlesztők villámgyorsan reagáltak a hétvégén felmerülő hibákra. Remélhetőleg az elkövetkezendő hónapokra is kitart majd ez a lendület.

Kiégeti a szemed a Counter-Strike 2? – Erre is van megoldás

×