A Counter-Strike 2 szerverinek kapui néhány napja kinyíltak. Lassan már minden aktív játékos kipróbálhatja az újdonságot.

2023.09.05. – Az elmúlt hét utolsó napjaiban megnyíltak a Counter-Strike 2 kapui. Bár a fejlesztők továbbra is Limited Testként hivatkoznak a játékra, azért ez már erősen bétának tekinthető. Gyakorlatilag minden aktív játékos megkapta a meghívót, ha volt rangja, Prime jogosultsága és megfelelő régióban tartózkodik. Hazánkban a régió miatt sem kell aggódni, így hétvégén már mindenki próbálgathatta az újdonságot. A jelek alapján azok is bejutnak előbb-utóbb, akik csak utólag szerezték meg a rangot.

Counter-Strike 2

A héten próbálunk minél többet segíteni a játékosoknak. Ennek megfelelően kiveséztünk már az ajánlott FPS beállításokat, de azt is, hogy mely paranccsal érdemes finomítani a játék hálózattal kapcsolatos beállításain. Az elkövetkezendő időszakban biztosan sokat alakul még a játék, ám a meseszép grafika hátránnyal is jár. Sok felhasználó vakítónak ítéli meg a Counter-Strike 2 látványvilágát, mely nem csak a vásárlási idő alatt, de később is zavaró lehet sokak számára. Az első napokban hiába keresték sokan a gamma beállításokat, ám mostanra sikerült megtalálni a tökéletes megoldást.

Így javíthatsz a Counter-Strike 2 vakító megjelenésén

A legjobb barátunk ezúttal is a parancssor lesz majd, ezért érdemes bekapcsolnunk ezt a játékban. Amennyiben ezt még nem tetted meg, akkor a Beállítások/Settings menüben a „Game/Játék” szekciót kell felkeresni, ott pedig a developer console-t / fejlesztői konzolt engedélyezni. Ezt követően a beállításokban megadott billentyűre elő is bukkan a parancssoros felület, ahova a következő parancsot kell beillesztenünk:

r_fullscreen_gamma 3

Az alapértelmezett érték 2.2, érdemes lehet először próbát adni a fenti, hármas számnak. A fenti videóban jól látható, hogy ég és föld a kettő közötti különbség. Amennyiben a hármat már túl sötétnek ítélnéd meg, akkor a 2.2 és 3.0 közötti értékekkel érdemes játszogatni, míg meg nem találjuk a tökéletes beállítást. A játék továbbra is szép marad, a láthatóság sem romlik annyira, miközben a vakító effekt szinte teljes mértékben el is tűnik. Könnyen lehet, hogy a Valve hivatalos csúszkát is biztosít majd ennek állítására, továbbra sem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig egy félkész játékról beszélhetünk.

Kevés az FPS, akad a játék? – Így állítsd be a Counter-Strike 2-t

×