A Counter-Strike 2 tesztelési szakasza új szintre lépett. Több tízezer játékos próbálgatja az újdonságokat, hibák is akadnak bőven.

2023.09.04. – Augusztus utolsó napjaiban hivatalosan is új szinte lépett a Counter-Strike 2. Bár gyakorlatilag még mindig Limited Test néven fut a CS2, valójában már sokkal inkább egy bétáról beszélhetünk. Azok a játékosok, akiknek van rangja, Prime jogosultsága és megfelelő régiókban tartózkodnak kivétel nélkül be is jutottak. Sőt, az elmúlt napokban az is világossá vált, hogy utólag is megérkezhet a meghívó, így érdemes lehet valamilyen rangot szerezni.

A játék azonban még messze nem hibátlan. Érezhetően rosszabbul fut a gépeken, magas FPS szám esetén is sok esetben szaggatósabb élményt kaphatunk. Szerencsére ezen is lehet finomítani már, néhány grafikai beállítással kapcsolatos parancs, opció sokat segíthet a dolgon. Elképesztő mennyiségű visszajelzés jut el most a Valve-hoz, az elkövetkezendő néhány hétben rengeteg frissítésre számíthatnunk majd. Közben a közösség is teszi a dolgát, próbálnak megoldásokat találni az időközben felmerülő problémákra. Online játék esetében a legfontosabb a minél jobb hitreg és netcode lehet, mely sokak szerint kicsit félrement Counter-Strike 2-ben.

Így javíthatsz a Counter-Strike 2 viselkedésén

Túl sokat halsz a fal mögött Counter-Strik 2-ben? - Ez lehet a megoldás

Túl sokat halsz a fal mögött Counter-Strik 2-ben? – Ez lehet a megoldás

Tipikus „hibajelenség” a játékban, amikor az adott játékos úgy érzi, hogy fal mögött halt meg. Ezt rengeteg tényező okozhatja, kezdve a saját pinggel, az ellenfél pingjével vagy épp az adott szervertől is. Az elmúlt 48 órában azonban többen arról számoltak be, hogy néhány parancs kiadása után minőségi javulást éreztek a játékban. Éppen ezért egy próbát megérhet az alábbi, Redditen ismertetett módszer:

  • Hozz létre egy autoexec.cfg fájlt (Notepad++ vagy akármelyik szövegszerkesztő használatával az alábbi helyen: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\game\csgo\cfg
  • Ezt követően az alábbi parancsokat másold be:

cl_updaterate 128

cl_interp_ratio 1

és

cl_interp „0.015625”

VAGY

cl_interp „0.03125”

A 0.015 értékű cl_interp a jobb internettel rendelkező játékosoknak ajánlott, míg a második inkább az instabil nettel megáldott felhasználóknak javasolt. Ezt követően ezek a módosítások minden alkalommal automatikusan lefutnak, ha elindítod a Counter-Strike 2-t. A biztonság kedvéért egy „exec autoexec” sort is érdemes lehet bepötyögnünk a parancssorba. Amennyiben nem lennél megelégedve a változásokkal, akkor a fájl törlésével és a CS2 újraindításával már ismét az alapértelmezett értékekkel találkozhatsz majd.

Kevés az FPS, akad a játék? – Így állítsd be a Counter-Strike 2-t

×