A világ egyik leghíresebb óragyártója, a Casio olyan órát készített, ami bizony minden Stranger Things rajongónak kelleni fog.

2023.09.05. – A világ egyik leghíresebb óra gyártója, a japán Casio ismét hatalmasat robbanthat a piacon. Ehhez pedig ezúttal a Netflix arany tojást tojó tyúkját, a Stranger Things IP-t kérte segítségül. A Casio egyébként 1957 óta gyárt elektronikai tárgyakat, de talán az óráikról ismerhetjük őket a leginkább. A japán céghez tartozik az az ikonikus kvarcóra modell, ami manapság már akkor is beugrik az embereknek, ha csak annyit mondunk: “retro óra”.

Az egyszerű, letisztult kinézet és digitális számlap a 80-as években volt először igazán menő, később pedig a 2010-es években kezdett ismét visszatáncolni a divatba. Szokták mondani, hogy a divat lényegében körkörös, a különféle stílusok némi módosítással és korszerűsítéssel, de állandóan visszatérnek és dominálnak egy ideig. Nos, erre a visszatérésre apellál most a Casio, hála a Stranger Things sikerének.

Sajnos azt nem tudni még, hogy a nagy sikerű Netflix sorozat befejező évada mikor érkezik meg, így meglepő, hogy éppen most rukkol elő ilyesmivel az órás cég. A szóban forgó masina egyébként egészen pontosan idézi a 80-as évek A120-as óradizájnját, annyi csavarral, hogy ezúttal az Upside Down mintázatát is magában fogja hordozni. Nincs többé egyszerű szürkés-ezüstös borítás, ezúttal a fekete, a sárga, a zöld, a kék, illetve a lila színek fognak dominálni.

Stranger Things Casio

Arról nem is beszélve, hogy ha már Stranger Things, a legendás Demogorgon is rákerült az óra lapjára. Körülötte pedig vörös csápok cikáznak majd, ezzel is sugallva az Upside Down sajátos “idegrendszerét”. Utóbbi minta egyébként a szíjon is visszaköszön.

A gombok színesek lesznek az órán, izgalmas külsőt adva így az egész masinának. Egyébként az óra legmenőbb funkciója, a LED-gomb lenyomása után megjelenő (fejjel lefelé álló) Stranger Things logó, ami a valós világ és az Upside Down közötti furcsa párhuzamot idézi a sorozatból.

Az A120WEST-1AER Stranger Things kódnevű limitált kiadású retró karóra 41.990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik majd hozzánk. Reméljük, ennél azért nem kúszik feljebb az árcédula hazánkban. Manapság már nem olcsó jó minőségű karórát vásárolni, ahogy a szóban forgó Casiok ára is megugrott az elmúlt években. Ezt figyelembe véve, ha szeretjük a menő cuccokat és rajongunk a Netflix sorozatáért, keresve sem találhatnánk jobb vételt. Ha nem tetszik az ezüst keret, fekete és arany változatban is elérhető lesz!

Ezt láttad már?

Sok munka, kis fizu? – Komoly bajban vannak a játékfejlesztők

×