Fontos bejelentéseket tett az X-en a Final Fantasy XVI producere: Naoki Yoshida videoüzenetben erősítette meg, hogy komoly igénynek tesznek eleget.

2023.09.04. – A Final Fantasy XVI producere, Naoki Yoshida hivatalosan is megerősítette, hogy a csapata elkezdett dolgozni a játék PC portján. A nyilatkozat a legújabb FF játék X-oldalára került fel – vette észre a PCGamer.

„Bár a Final Fantasy 16 Playstation 5 exkluzívként jelent meg, tisztában vagyunk vele, hogy sokan kértétek a PC-s változatot.

Engedjétek tehát, hogy megragadjam az alkalmat, és hivatalosan is bejelentsem: jelenleg is folyik a PC verzió fejlesztése” – hangzott el a videóban. Yoshida ugyanebben a közleményben egyébként kizárta, hogy még ebben az évben megkapjuk a portot: „remélem, hogy még az év vége előtt több információval tudok szolgálni, mind a közelgő DLC-kről, mind a PC-s verzióról”.

A bejelentés az FF16 első nagy patch-éről és DLC-jéről szóló hírekkel együtt érkezett. Maga az utóbbi is újdonság, hiszen korábban nem terveztek DLC-t az FF16-hoz. Ez okozott némi zúgolódást a rajongók között, így alighanem ezekre a visszajelzésekre reagálva győzte meg magát a bővítményekről a fejlesztő Square Enix.

Final Fantasy XVI: új DLC-k és port

Arról, hogy a DLC pontosan mit fog tartalmazni, egyelőre nem sokat tudni. A játékhoz viszont a hétvégén megjelent egy ingyenes frissítés, ami tartalmaz alternatív öltözékeket, egy új fegyvert és azt az opciót, hogy a tulajdonságok megváltoztatása nélkül variálhassuk a főszereplő fegyvereinek külsejét. Talán ilyen lehetőségekből kapunk többet, de nem haragudnánk meg új küldetések bevezetéséért sem.

Forrás: Square Enix

Yoshida korábban már nyilatkozott a PC portról is. Mint említette, az optimalizálása csupán idő és erőforrások kérdése (ki gondolta volna?). „Még ha el is kezdjük a PC-s verzió optimalizálását a PS5-ös verzió megjelenése után, nem fogjuk tudni fél év alatt befejezni. Előbb-utóbb szeretném kiadni, és szerintem ki is adjuk, de még nem vagyok abban a fázisban, hogy megmondjam, mikor.” A game zömmel pozitív kritikákat kapott, szóval van értelme újabb platformokra elkészíteni.

Mi is szerettük:

Feléledt a hack ‘n slash?! – Final Fantasy XVI PS5 teszt

×