Ezeknek a játékoknak bár alacsony a gépigénye, a szórakozási faktoruk így is elég magas.

2022. 09. 15. – Korábban összegyűjtöttünk közel 45 ingyenes játékot, amiben kategóriára lebontva a stratégiai játékoktól kezdve egészen a teljesen elborult, indie címekig mindent megtalálhattatok. Könnyen előfordulhat azonban, hogy sokan inkább kisebb gépigényű címek felé vennék az irányt, melyek akár dedikált videokártya nélküli laptopokon vagy irodai gépeken is elfutnak.

Szerencsére a PCGamer gárdája itt is a segítségünkre siet. A legjobb alacsony gépigényű címeket szedték ezúttal csokorba. Ezúttal is szűrhetünk kategóriákra, a kiemelt szerepet ezúttal a multiplayer játékok kapták. A forrás itt is sok esetben a Steam vagy épp az Itch.io lesz, ám nem minden játék ingyenes.

Nézzük is, hogy mely, gyengébb gépigénnyel megáldott játékokat érdemes kipróbálnunk!

A multiplayer kategória

Among Us

Kiadás éve: 2018 | Fejlesztő: InnerSloth | Hivatalos elérhetőség: Steam

Az elmúlt időszakban talán nincs gamer, aki ne találkozott volna a címmel. Sokan azonban még mindig nem próbálták ki a játékot. Az Among Us pár euróért a virtuális könyvtárunkba kerülhet, baráti társasággal igazán kellemes szórakozási lehetőséget biztosítva.

Untitled Goose Game

Kiadás éve: 2019 | Fejlesztő: House House | Hivatalos elérhetőség: Hivatalos oldal

Az utóbbi évek egyik legviccesebbre sikerült indie címe. Hatalmas előnye, hogy kis túlzással egy kenyérpirítón is elfut. Az árcédula itt már egy fokkal magasabb szintet képvisel, a multiplayert pedig inkább lokálisan kell elképzelnünk, mintsem interneten keresztül.

Portal 2

Kiadás éve: 2011 | Fejlesztő: Valve | Hivatalos elérhetőség: Steam

Ha szórakoztató, kis gépigényű, de multiplayer játékot keresünk, akkor a Portal 2 kihagyhatatlan tényező. A Valve játékának co-op módja rengeteg lehetőséget rejt magában. Az alap, fejlesztők által kitalált pályák mellett a Workshopnak köszönhetően gyakorlatilag végtelen mennyiségű külsős map áll a rendelkezésünkre. A mai napig érkeznek frissítések a játékhoz, így ne riasszon el senkit a 2011-es megjelenés.

Minecraft

Kiadás éve: 2011 | Fejlesztő: Mojang | Hivatalos elérhetőség: Hivatalos oldal

Igazi Jolly Joker ebben a kategóriában. A rengeteg modifikációnak köszönhetően kimeríthetetlen tartalom áll a játékosok rendelkezésére. Alapvetően sincs hatalmas gépigénye, ám mindezt tovább csökkenhetjük például a Fabulously Optimized csomaggal. Ezt követően a szórakozásnak maximum a fantáziánk szabhat határt.

Stardew Valley

Kiadás éve: 2016 | Fejlesztő: ConcernedApe | Hivatalos elérhetőség: Humble Store

Nem titok, hogy a Harvest Moon erőteljes inspiráció volt a fejlesztők számára. A játék évek óta támogatja a co-op lehetőséget is, így garantált közösségi élménnyé lépett elő. Jól látható, hogy meglehetősen egyszerű (de nagyszerű) grafikával rendelkezik, így bátran futtathatjuk bármilyen számítógépen.

…és a többiek

A kiemelt kategórián kívül a PCGamer további alkategóriákat is felvonultatott az összefoglaló bejegyzésében. Nézzük is meg ezeket.

Stratégiai játékok

RPG 

Puzzle és kalandjátékok 

Akciójátékok, platformerek és sztorijátékok

Kellemes szórakozást kívánunk!

Tömegek hisznek ebben a 7 tech-mítoszban, pedig egyáltalán nem kéne

×