Lesz miből válogatni.

A PCGamer csapata időről időre beleveti magát a Steam és az Itch.io adatbázisába, hogy összegyűjtse a legjobb, teljesen ingyenes játékokat. Elérkeztünk szeptemberhez, így ezúttal is jelentkeztek 5-6 új címmel, míg kategóriákra lebontva találhatunk további lehetőségeket is. Ha elegünk van a Warzone-ból és már az új Pókembert is kijátszottuk, akkor mindenképp szükségünk lehet egy kis változatosságra.

Nézzük is, hogy mely ingyenes játékokat érdemes kipróbálnunk szeptemberben!

Szeptemberi újdonságok

  • Waves 2 Egy ízig vérig twin stick lövöldözős játék, mely az ikonikus Geometry Wars-ból merített ihletet. A Waves és a Waves 2 játékokat Rob Hale fejlesztette, aki sajnálatos módon augusztusban elhunyt. A kérésére mindkét játéka teljesen ingyenessé vált.
  • Haunted PS1 demo disc: Spectral Mall – Az alacsony poligonszámú, PS1-es grafikával operáló horrorok egy újabb gyűjteményt kaptak. A demo lemezen 18 címet próbálhatunk ki, a nagy részük még idén megjelenik teljes verzióban is. A kategória rajongóinak szintén kötelező választás.
  • Entropy: Zero 2 – A mai napig készülnek modok a Half-Life 2-höz, az Entropy: Zero második része sem kivétel ezek közül. Technikailag nem ingyenes játék, hiszen kell hozzá az eredeti játék, de egy igazi gamereknek nagy eséllyel ez nem jelenthet akadályt. A hét részes kampány mellett új fegyverek is várják a letöltőket.
  • Covert Critter Mi lenne, ha Metal Gear Solidban egy gekkót irányítanánk? A Covert Critter fejlesztői erre keresték a választ. Annak ellenére, hogy 12 nap alatt fejlesztette le két programozó, pillanatok alatt megidézi a 90-es évek MGS, lopakodós játékstílusát. Szerencsére több órás cutscene-ek nélkül.
  • The Looker   A 2016-ban megjelent The Witness játék paródiája, mely meglepően viccesre és ötletesre sikerült a közösség szerint. Egy próbát mindenképp megérhet, hiszen teljesen ingyenes, ám az összes kis utalás megértéséhez nem árt, ha kijátszottuk a The Witness-t.

Ingyenes Puzzle játékok

Ingyenes horror játékok

Ingyenes stratégiai játékok

Ingyenes sztori játékok

Ingyenes akció és platformer játékok

Ingyenes lazulós játékok

Ingyenes klasszikus játékok

Jól látható, hogy a PCGamer munkatársai a szokásos, Fortnite, Warzone, Apex, Rocket League vagy épp Fall Guys-tól teljesen eltérő címeket válogattak ki. Stílusokra lebontva megtaláljuk az év eddigi „legjobb” ingyenes játékait a szerkesztők ajánlása alapján, az első, fő blokkban pedig a legfrissebb címekkel találkozhattok. A címek nagy része vagy Steamről vagy a megbízható és független fejlesztők által előszeretettel használt itch.io weboldaláról tölthető le.

Jó szórakozást kívánunk!

17 (!!!) játékkal bővül szeptemberben a PS Plus gigantikus játékkatalógusa

https://leet.hu/iskolakezdes/

×