Végre megérkezett a 13.17-es ciklus, ami már némiképpen a világbajnokságot is hivatott előkészíteni.

Végre megérkezett a 13.17-es ciklus, ami már némiképpen a világbajnokságot is hivatott előkészíteni. Lesznek még egyéb finomhangolások, de az biztos, hogy a most kapott újdonságok egy része már fel fog bukkanni a világeseményen.

Vannak olyan frissítések, amik nem zavarják meg annyira a játék állóvizét, ám a mostani olyan mértékben változtatott meg bizonyos karaktereket, ami talán sokakat komolyan meg is lephetett. A Tryndamere mainek most a mennyben érezhetik magukat, ugyanis kedvenc karakterük az új ciklus bevezető időszakában rakétaszerűen lőtt ki a ranglétra élére. Félelmetes statisztikákat produkál.

Az egyik legkomolyabb változtatás, hogy Tryndamere támadási távolságát szignifikánsan megnövelték a fejlesztők, 125-ről 175-re emelkedett, ami 50 egységnyi bónuszt jelent az eddigi viszonyokhoz képest. Talán nem is nagyon volt még ilyesmire példa korábban, egyedül Ivernt említhetnénk itt meg, de ő ugye közelharci egységből avanzsált távolsági karakterré. Sőt, ha mindez nem lett volna elég, az alap AD-ját is megdobták, hogy biztosan kőkemény fenyegetés legyen már a laning közben is, 68-ról 72-re.

Ezek a változtatások igazi párbajgéppé tették Tryndát, jelenleg szinte az összes közelharci karaktert veri az új támadási távolságával. Az új pozíció pedig még oly’ szokatlan a legtöbb játékosnak, hogy a statisztikák szerint nem is nagyon tudnak ellene mit csinálni még.

Jelenleg miden használják őt a legtöbbet, ráadásul ebben a pozícióban most övé a legjobb győzelmi arány a U.GG adatai szerint. A cikk írásának idején 56% fölött áll ez az arány, ami félelmetes és akár még hotfix nerfet is kívánhat.

Természetesen topon is használják még, ott nem olyan kiemelkedőek a számai, „csak” 52%-át nyeri meg a meccseinek.

Ezek a számok valószínűleg lazulni fognak kicsit, az emberek elkezdik majd megszokni az új viszonyokat és kitalálnak majd ellene valamit. Azonban az biztos, hogy szignifikánsan erősebb lett, mint korábban volt, így akár tényleg komoly erőt jelenthet majd a LoL világbajnokságon is. Az pedig szinte biztos, hogy ha magabiztosak vagyunk vele, jelenleg komoly mennyiségű LP-t halmozhatunk fel a freljordi királlyal.

Ezt olvastad már?

Novemberben jön az új PSP, csak jó lenne kitalálni, hogy kinek és minek

×